Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков наскоро навърши 35 години, но все още не мисли за отказване от футбола, въпреки че е реалист, че времето му на терена ще понамалява. Той разкри, че се надява бъдещето му изцяло да бъде свързано с шампионите. 

"Най-важното е да съм здрав, никога не съм имал проблем за мачове и тренировки, защото спазвам добър режим. Така че ще видим докога ще мога да помогна. Имам договор до следващото лято, но съм спокоен за бъдещето си, защото се познавам много добре." 

"За договор ще говорим, когато наближи краят на сезона. Желанието ми е да остана в Лудогорец. Когато свърши времето ми като футболист, ще обсъдим как да продължим. Но сега съм концентриран върху действията си на терена, за да се осъществи по-леко промяната и преливането на поколенията", заяви Дяков за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT и коментира целите пред тима за сезона. 

"Едни гърди напред ни тласка качеството на Лудогорец. Тук всичко е на много високо ниво, за един футболист е наслада и е много хубаво да е на работа тук. Чисто организационно превъзхождаме съперниците, а имаме и 20 футболисти, които могат да играят навсякъде. Висока е конкуренцията, но така е било винаги и дано бъде така и занапред." 

"Иска ми се да кажа, че ще се класираме в групите на Лига Европа. Имаме потенциала, от нас си зависи. Лудогорец винаги се бори за челните места в България. С оглед на цялата класа и организация, имаме всички предпоставки пак да бъдем шампиони", сподели Дяков.