Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков изрази категоричната си увереност, че тимът няма да срещне трудности да отстрани исландския Валур по пътя си в елиминациите на Лига Европа. Първата среща на Ледения остров завърши наравно 1:1, но според полузащитника на реванша шампионите няма да имат проблеми. 

"Готвим се за победа и да продължим напред. Това за отбор като нашия, е напълно нормално, без да подценявам съперника. Имаме амбицията и желанието да продължим напред", заяви Дяков пред DIEMA SPORT в предаването "Домът на футбола" и сравни представянето на Валур с това на Витоша Бистрица от последния кръг в efbet Лига. 

"Не знам дали ще се защитават чак колкото Витоша Бистрица. Но мисля, че отново ще разчитат на отбраната и да ни изненадат на контраатака. Предполагам, че с класата си ще ги преодолеем", добави Дяков и коментира заканите от страна на Валур, че Лудогорец ще бъде отстранен. 

"Не знам на какво се базира тяхното самочвуствие, ще видим утре на терена. Изравнихме в края, но целия мач доминирахме и си пролича кой е по-добрият отбор. Затова съм уверен, че ще продължим напред", сподели още халфът и разкри, че проблемите в началото на сезона при тима се дължат предимно на пропуските. 

"Не съм аз точният човек, който да каже кой и защо пропуска. Наистина имаме много положения и пропускаме много. Трябва да работим всички и да се усъвърешенстваме. Ще работим много, за да отстраном това. Този съперник не е на нашето ниво и ще го отстраним. Но за следващите кръгове трябва да сме по-концентрирани и да внимаваме, защото там ни чакат много по-сериозни противници", добави Дяков.

Той коментира и защо според него се е стигнало до отпадането от Ференцварош от Шампионската лига. 

"От доста време съм в Лудогорец, имам представа какво се случва. Когато влязохме в Шампионска лига, бяхме с изградени отбор, докато сега се изисква окомплектоване. Срещу Ференцвеарош не бяхме отбора, който всички искат да виждат. Влизат нови лица, изисква доста тренировки и работа. Но с ръководството на Лудогорец ще имаме отново успехите, просто трябва да има търпение, особено от феновете." 

"Не мога да кажа дали закъсня обновяването, не искам да ползвам думата подмладяване. Има хора като мен на 35 години, които знаят, че не ни предстои много време във футбола и трябва да помагаме със самочувствие. Сега е настъпил моментът да дойдат нови момчета и да хванат диригентската палка. Всяка година конкуренцията е голяма за състава за мача, дори за групата", сподели капитанът на Лудогорец.