Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков взе отношение по казуса с отстраняването на съотборника му Марселиньо от първия отбор. То стана факт след мача с Ференцварош заради реакцията му при смяна, а наставникът Стойчо Стоев обяви, че докато той е начело, бразилецът няма да играе повече. 

"Марселиньо е дал много на Лудогорец и според мен може да даде още. Това е човек, към когото феновете трябва да имат уважение. Той допусна грешки, които са недопустими за играч от неговия калибър, но той си понесе наказанието." 

"Марселиньо  е футболист, който трябва да бъде уважаван. В съблекалнята сме доста опитни хора, с него съм говорил веднъж, два пъти, познавам го добре и знам, че той е добро момче. Направи грешки, които не му подхождат, но ги направи от страст да помогне. Според мен има място в отбора за него." 

"Не съм говорил с него по тази тема, оставих го сам да си прецени нещата, защото той е трезво мислещо момче", заяви полузащитникът в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира и въпроса с очакваната "подмяна на кръвта" в състава. 

"Никога не съм се готвил за периферна роля, но съм реалист и знам, че със сигурност няма да играя още много и много често. Но със сигурност не съм се предал, че ще съм резерва. Да, няма да мога да играя през три дни, но когато треньорът прецени, ще съм насреща. Треньорът решава и вече е тук моята роля да предавам полека-лека щафетата." 

"Имаше доста години един гръбнак, който дълго време беше в основата, но няма вече нищо вечно. И това е ясно на всички", сподели Дяков и коментира, че е готов да посреща критиките към отбора, защото е сред най-опитните фигури в него. 

"Затова сме и водещи футболисти, за да обираме негативите, ние имаме самочувствието и характера за това. Няма нищо вечно, трябва да настъпи една смяна на караула. Говоря за себе си и другите момчета, които ще помогнем на новите да стъпят добре. Но това не означава, че абдикираме, напротив", сподели Дяков.