Носителят на SESAME Купа на България Левски, се завръща в евротурнирите след три години пауза. "Сините" приемат на своя "Vivacom Арена Георги Аспарухов" гръцкия ПАОК в люто балканско дерби.


Двубоят стартира в 20:00 часа и ще може да го наблюдавате по DIEMA SPORT 2. На Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата.


Тимът на Станимир Стоилов сериозно окуця за двубоите със солунчани, като с контузии са цели петима ключови футболисти. Мъри не може да използва Цунами, Ивелин Попов и Илиян Стефанов, а за Андриан Краев и Келиан ван дер Каап ще се решава в последния момент. От Левски дори поискаха отлагане на срещата им със Славия от третото завъртане в efbet Лига. 26-кратните шампиони на България започнаха шампионата далеч от пълни обороти, като в първия кръг загубиха с 0:1 от ЦСКА 1948, въпреки че играха близо час с човек повече.

Във втория кръг пък взеха своеобразен поправителен с разгромното 5:0 срещу новака Спартак Варна. Самият треньор на Левски заяви, че ПАОК е фаворит в предстоящите два двубоя от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

На вратата на "сините" ще бъде Николай Михайлов. Ако Ван дер Каап успее да се възстанови със сигурност "сините" ще са с трима в отбрана, а сигурен титуляр изглежда и Жереми Петрис. В средата на терена ще бъдат Георги Миланов и Филип Кръстев, а за Краев ще се решава в часовете преди мача. Триото в предни позиции е Уелтън, Роналдо и Билал Бари. 

Антон Узунов
11 снимки

В лагера на "двуглавите орли" ситуацията също не е оптимална при всички положения. За гърците това е първи мач през тази кампания. Последният официален мач на водения от Разван Луческу състав е загубеният с 0:1 финал за купата на южната ни съседка срещу Панатинайкос. През лятото на "Тумба" акостираха почти цял отбор нови, а като титуляри се очаква да започнат шестима нови, сред които и бившият бранител на Левски Янис Каргас.

За наставника Луческу, който миналата година изведе отбора до четвъртфинал в турнира, също отсъстват няколко души, измежду които основни играчи като Диего Бисесуар и Омар Ел Кадури.

Главен арбитър на двубоя ще е реномираният френски рефер Жереми Пиняр. Любопитна подробност около него е, че пристига след наряд в Южна Корея, част от обмен на опит между родината му и азиатската страна.