Луда европейска вечер предстои на българските отбори на 25 юли, като четири родни представителя ще защитават честта на футбола ни в Лига Европа. Старта на всичко поставя Левски с гостуването си в Кипър на АЕК Ларнака. 

"Сините" излизат в 18:30 часа българско време срещу този опонент, а битката ще можете да проследите директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще проследим всичко по-интересно и на GONG.BG. 

Българският отбор замина с настроение за Острова на Афродита, като имаше едно огромно притеснение у всички преди този сблъсък. А именно, че домакините хитро го изтеглиха в една от най-жарките части на денонощието и ще разчитат да изтощат с жега и огромна влажност българския си съперник. 

Очаква се температурата в началото на двубоя да бъде 32 градуса, а да се усеща като 37. Това със сигурност дава леко предимство на свикналите с тези тежки условия кипърци, но пък и "левскарите" са решени да не се предават предварително. 

Наставникът Петър Хубчев със самочувствие обяви преди мача, че срещу който и опонент да се изправят "сините", те винаги са фаворити. Те разчитат на мощната подкрепа от огромната българска диаспора в Кипър, както и на стотиците фенове, които вече пристигнаха в Ларнака. 

АЕК има агитка, която обаче не е сред най-горещите на острова и се очаква Левски отново да се чувства като у дома си в този мач, както е при всяко гостуване от началото на сезона. Това гарантираха и двама от играчите, които имат солиден стаж на Острова на Афродита - Николай Михайлов, който игра в Омония, както и Живко Миланов, дълго защитавал цветовете на АПОЕЛ. 

Добрата новина за Хубчев е, че няма контузени играчи, въпреки тежкия график от началото на сезона и сгъстения цикъл. Той разчита на практика на почти едни и същи 11 играчи, защото скамейката му е къса заради забавената селекция. 

Но точно там се получи раздвижване в дните преди двубоя с АЕК Ларнака, като на "Герена" акостираха ганайското крило Насиру Мохамед и холандският нападател Найджъл Робърта. От тях африканецът дори попадна в групата за мача. 

Колкото до АЕК, това ще му е трети двубой за сезона, като досега имаше само двете си битки в предния кръг на Лига Европа. В тях тимът измъкна две трудни победи срещу молдовския Петрокуб. Сезонът в Кипър започва след месец и определено тимът не е в най-добрата си форма. 

Кипърците играха миналия сезон с Лудогорец в групите на Лига Европа, като двата тима така и не успяха да се победят. Сега Левски ще се надява да промени тази традиция и да бие. Дали ще се случи, ще разберем по-късно днес.