Капитанът на Левски Живко Миланов не спести комплиментите си спрямо съперника във втория квалификационен кръг на Лига Европа – АЕК Ларнака. 35-годишният краен защитник описа кипърския тим като значително по-труден съперник от отстранения вече словашки Ружомберок.

Хубчев: Футболистите ми са фаворити, срещу когото и да играем

„Сините” излизат утре в 18,30 часа за първия мач от дуела, а мястото на битката ще бъде „АЕК Арена” в Ларнака.

„АЕК е доста силен отбор, с опитни футболисти. Изповядва футбол с притежание на топката. При тях преобладават испански играчи и ако ги оставиш да играят, могат да те накажат”, заяви Миланов. ”Слабите им страни са това, че играят доста офанзивно и в защита не стоят чак толкова добре. През миналата година се класираха за групите в Лига Европа, което говори достатъчно за тяхната сила. Имаха два мача срещу Лудогорец, които не ги загубиха. Със сигурност са по-труден противник. Всичко зависи от нас и дали ще можем да направим втората стъпка.”

„Може да се каже, играл съм доста пъти на този стадион. Аз съм вече в друг отбор – не съм в АПОЕЛ, а в Левски. Знам, че ни очаква доста тежък мач срещу много добър отбор, опитен отбор.”

„Надявам се тези билети, които са отпуснати за нас, да бъдат изкупени всички, да ни подкрепят до последно. Чак да ни притесняват феновете на съперника – не, нормална е публиката на АЕК. Не е сред най-големите в Кипър. Няма нищо за притеснение.”

„Със сигурност времето е по-различно, отколкото в България и ще е по-трудно за нас. Те са избрали да играем в 18,30 часа. Ще бъде топло и за тях, и за нас. Те може би имат леко преимущество, че тренират всеки ден в такива условия. В крайна сметка ще е топло и на двата отбора”, завърши Миланов.