Родният шампион Лудогорец направи доста колебливи стъпки от началото на сезона, но пред него вече стои мачът, който просто няма право да загуби. "Орлите" са на прага на групите на Лига Европа и трябва да прескочат препятствието Торпедо Кутаиси, за да влязат там. 

Този мач можете да гледате от 20:00 часа директно в ефира на DIEMA SPORT, а за вас ще го следим минута по минута на GONG.BG. Можете да го гледате онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA и да го слушате по Дарик радио. 

Голямата цел пред разградчани преди началото на сезона беше място в групите, но на Шампионската лига. Те неочаквано се препънаха пред Видеотон, който обаче направи фурор по-нататък и беше много близо до целта, която се изплъзна на родния шампион. 

Сега утешителната награда, която макар и доста по-малка от тази в Шампионската лига, съвсем не е малка и задължително Пауло Аутуори и компания трябва да се преборят за нея. Ако влезе в групите на Лига Европа, в касата на клуба ще постъпят отново 6 млн. лв., а това е важно за всеки отбор. 

Изходната позиция на шампионите е много добра. Те взеха победата с 1:0 в първия мач и просто нямат право да се отпускат, а трябва да довършат започнатото с концентрация. Точно това изисква от началото на сезона бразилският главен мениджър. 

Аутуори може да използва всичко най-добро, с изключение на дълготрайно контузените, които обаче отдавна се знаят - Лукас Саша, Абел Анисе, Владо Стоянов... Останалите обаче са с достатъчно класа, за да преборят грузинския шампион след един гол аванс, при това на собствен терен. 

Лудогорец е доказал през годините, че не само успешно се бори в плейофи за влизане в групи, но се представя добре и като влезе в тях. Така че със сигурност концентрацията в състава на "орлите" е на ниво, а ако е така, задачата ще е с поне една идея по-лесна.