Българският представител към Национален център по сигурността на спортни мероприятия – Митко Пондев, говори пред репортери в деня на мача между Зоря Луганск и ЦСКА. Както е известно, в украинския град Запорожие, където ще се проведе среща, се тръби, че има голяма възможност местни жители да нападнат с физическа саморазправа български граждани, поради политически причини.

Пондев коментира на широко какви са плановете на българските и украинските полицаи, както и какво е нужно да се стори, ако случайно наш съгражданин попадне в безопасност. Срещата е тази вечер от 20,00 часа и може да я следите на живо с GONG.BG.

„Имаме информация, че преди футболната среща има агресивни намерения към българските граждани, които ще присъстват. Необходимо е да се вземат мерки за безопасността на всички, свързани с ЦСКА. Ангажирани са допълнтелни полицейски сили, както и за районите, където са настанени. Ще има допълнително охрана преди, по време и след мача”, започна той.

Соу иска да спре "сушата"

„Трябва да се вземат мерки, тъй като информацията е наистина сериозна и касае физическата неприкосновеност на гражданите. Трябва да са внимателни, тъй като са възможни физически нападки към тях. Препоръчваме им да спазват плана, който са си предначертали. Да бъдат групово и да не посещават крайни райони на града и места, които са по-отдалечени от централната градска част”, отсече Пондев.

„В постоянна връзка сме с тукашните ни колеги в Украйна. Взети са допълнителни мерки за българските граждани за тяхната безопасност. Ще бъдат съпровождани навсякъде. При проблем е необходимо да се свържат с нас. Ще им съдействаме с абсолютно всичко, което можем, за да се приберат живи и здрави в България”, завърши Минко Пондев.