Капитанът на ЦСКА срещу Адмира Вакер Рубен Пинто бе много доволен от продължаването на „червените” към третия квалификационен кръг на Лига Европа. „Армейците” победиха с 3:1 в Австрия опонента си и с общ резултат 6:1 продължи напред. Халфът довери, че отборът е здраво стъпил на земята и трябва да се мисли за следващата среща, а да не се гледа много напред.

На ЦСКА му предстои среща в третия квалификационен кръг с датския Копенхаген, като Пинто сподели, че в тези мачове не е нужна допълнителна мотивация и отборът може само да спечели от него.

„Искам да благодаря на нашите фантастични фенове за пореден път. Бяха толкова много. Те са 12-ия ни играч. Показахме, че на този момент сме по-добри от Адмира и играхме по-добре. Съставът ни е като семейство, борим се и създаваме положения. Никога не се примиряваме със статуквото. Излизаме и искаме да изиграем нашият мач. Благодаря на Нестор Ел Маестро. Както ви казах, ние не се бяхме успокоили преди мача. Знаехме, че ако вкараме рано, то Адмира ще рухне”, бяха първите думи на Рубен Пинто пред колегите от DIEMA SPORT.

Два гола на Мауридес и един на Жоржиньо донесе успеха на ЦСКА над Адмира докато Бакъш вкара почетния гол за австрийците.

„ Успяхме да вкараме сравнително рано и за нас мачът стана по-лесен лесен и го контролирахме умело. Продължихме да търсим още голове, а ние искахме да вкараме много в този мач. Удоволствие и отговорност е да си един от капитаните на ЦСКА. Всеки знае, че това е фантастичен отбор с богата история. Когато пристигнах тук, то беше, за да помогна за написването на историята на отбора. Хората ме посрещнаха добре и искам да им върна това на терена, представяйки се добре. Искам да кажа на всички наши фенове, че всеки един от нас е капитан, и всеки може да носи отговорност. Трябва да носим тази отговорност на терена, както и извън него”, сподели Рубен Пинто.

„Атмосферата в отбора е удивителна. Всеки е мотивиран и ние искаме да допринесем за развитието на този отбор. Сега имаме мач с Дунав, който трябва да спечелим. Ще играем вкъщи, но не се успокояваме по никакъв начин. Трябва да победим Дунав и после ще мислим за Копенхаген”, продължи Рубен Пинто пред микрофона на DIEMA SPORT.

„Това са най-хубавите мачове за нас. Нямаме какво да губим с датчаните, защото можем да спечелим само и единствено. Искаме да израстваме и да стигнем до плейофите на Лига Европа. Това са най-лесните мачове, защото мотивацията трябва да е в теб. Не е нужно от допълнителна такава. Прав е Ел Маестро с тази си реплика. Мисля, че в Европа шансовете са изравнени. Вкъщи трябва да играем по-здраво, защото ще имаме подкрепата на нашите фенове. Трябва да опитаме да спечелим, но трябва да играем с главата си. Стъпка по стъпка ще се подготвим за тези мачове. Сега мислим за мача в Първа лига и после ще говорим за Копенхаген”, продължи халфът.

„Всеки треньор има определен поглед върху играта и манталитет. Когато бяхме с Йорданеску беше едно, със Стамен Белчев друго. Нестор Ел Маестро ни държи хладни главите и да трябва да мислим много. Направихме хубава подготовка. Виждате, че изиграхме шест мача за кратък период от време и сме постоянни. Тактически структурирани сме и всеки е готов да помогне”, завърши Рубен Пинто след успеха над Адмира Вакер.