Звучи ми крайно, че Хофенхайм ще излезе с такъв срещу нас, те имат дълга резервна скамейка. Такива информации малко ме притесняват, защото се създава настроение, че победата е в кърпа вързана, което е леко смешно.

Това заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев в навечерието на мача с Хофенхайм в Лига Европа в ефира на "Дарик радио" и "Спортно шоу Гонг". Само точка в тази среща гарантира на шампионите участие в Лига Европа и напролет, а в Германия излезе информация, че местният тим излиза предимно с резервите, защото вече отпадна от Европа. 

От Лудогорец разкриха има ли проблем между Херо и играчите

"Виждате как се представя съперникът в Бундеслигата, те ще играят за престижа на своя клуб. Знаете, че са със скромна история, но са амбициозни. Знаем какви са амбициите им, не бива да си правим илюзии, че ще ни е лесно в Германия."

"Искам да благодаря на всички наши фенове, които ще са в Хофенхайм, ще са малко над 1000, 300 пътуват от България. В Германия е тежка зима, те ще пътуват да ни подкрепят. Аз съм убеден, че Лудогорец ще се представи на ниво в Европа, горд съм, че имаме отбор, който може да мечтае, че може да бие отбор от челото на Бундеслигата", обяви Петричев. 

Този мач е едно от последните препятствия за "орлите" през годината, но след него има още две важни битки - с Пирин в Първа лига и с ЦСКА за Купата на България в София. Според него, победата ще бъде преследвана и в трите битки. 

"Разбира се, трябва да се вземат мачовете и с Хофенхайм, и с ЦСКА, тези мачове определят облика на сезона. Ако бием Хофенхайм, ще играем напролет, което е важно за нас като клуб, на първо място като имидж."

"Но пък Купата на България е престижен форум, в който държим да участваме и да се представим добре Не забравяме и мача с Пирин, защото битката за титлата е оспорвана и всяка грешка се наказва. Предстоят ни три важни мача, а разни интриги не ни влияят като клуб", заяви още изпълнителният директор на шампионите и коментира последните колебания в резултатите на отбора. 

"Когато допускаш загуби, никога не е приятно и трябва веднага да се вземат мерки. Ако оставиш нещата на самотек, нищо добро не те чака. Но в историята се вижда, че Лудогорец понякога е проявявал подобни слабости, особено в сгъстен цикъл."

"Два или три пъти сме били втори на полусезона, но после сме ставали шампиони с голяма разлика. Да не забравяме, че и другите отбори винаги са много мотивирани срещу нас, за тях е престиж да ни бият, всеки се бори за точки. Поздравления за Верея, биха ни", добави шефът на Лудогорец и коментира предстоящата зимна селекция в Разград. 

"Когато има нещо конкретно за трансфер, ще го научите. Прекалено рано е, имаме спортен директор и щаб, това са хората, които ще преценяват. Имаме боеспособен състав, тези момчета са се доказали, мисля, че няма нужда да се прави нещо генерално."

"Не мисля, че нещо подобно ще се случи, тези момчета са напълно способни да станат шампиони и да продължат напред в Европа", добави директорът на Лудогорец и говори за ремонтните дейности по "Лудогорец Арена" и гостуващия сектор. 

"Ние това, което сме решили, ще го направим, вече нещата се движат и процедурно. Това, което сме поели като ангажимент, ще се изпълни. Още предния път попитах, ако няма мерки за сигурност, дали има човек, който ще поеме лична отговорност да няма инциденти. Трябва да има мерки, които да не позволят нахлуване на хора на терена", завърши Петричев.