Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев категорично отрече информациите за напрежение между наставника Димитър Димитров и играчите. Според него, това няма как да се случи в отбор като шампионите, защото играчите са професионалисти и се стремят да изпълняват само задълженията си, както е и с треньора. 

"Никога не е имало напрежение в Лудогорец по оста футболисти - треньор. Лудогорец е клуб с ясно изградена структура и отговорности и всеки гледа задълженията. Знаете ръководството на Лудогорец, че е с твърда ръка, така че в нашия клуб няма как да има волности, още повече преди такива важни мачове, които са важни не само за клуба, но и за футболистите като цяло", заяви Петричев в ефира на "Спортно шоу Гонг" по Дарик радио. 

"Нашите играчи имат възможността да играят в Европа, живот и здраве да направят добър трансфер. През лятото направихме два сериозни трансфера, тези момчета са професионалисти и имат своите цели и няма как да гворим за напрежение по оста футболисти - треньор."

"Нормално е, когато дойдеш в такъв клуб, да ти трябва време да се адаптираш, така е и с Херо. Трябва повече време да се опознаеш с такъв отбор. Футболистите не са такива, журналистите знаят, че те са свестни момчета, те рядко си позволяват да правят глупости и в личния си живот, те си гледат съвестно задълженията. Нека сложим точка на тази тема."

"Напълно е нормално някой да е недоволен, че е резерва, но това не се отразява на съблекалнята на Лудогорец. Четох някакви заглавия за напрежение между Херо и Марселиньо, което е глупост. Марселиньо е дал много, той е с по-особен статут от това, че ни е помагал за интеграцията на другите бразилци, най-малкото той би създал някакъв проблем на клуба", добави изпълнителният директор и сподели дали има истина в слуховете за връщането на Георги Дерменджиев в Разград.  

"В интерес на истината не съм чувал нищо за Георги Дерменджиев, интригантите отклоняват темата от съществените въпроси, които стоят пред нас. Предстоят ни три важни мача, предстои ни подготовка, трансферен период... Доста работа имаме да свършим, така че не се занимаваме с такива неща", заяви Петричев в ефира на Дарик. 

Той коментира и изказването на наставника след мача с Верея, в което избухна, че е имало ощетяване от съдиите, които не видяха чиста дузпа за шампионите. Според изпълнителния директор, не трябва да се обръща чак такова внимание на съдийството. 

"Не искам да влизам в съдийската тема, знаете как ескалира напрежението в тази посока и не искам да наливам масло в огъня. Съдийските грешки са безспорен факт, но когато сложиш съдиите като първа причина за неуспеха на твоя отбор, като цяло е жалко."

"Клубове от ранга на Лудогорец, Левски, ЦСКА или тези, които се борят за Топ 6, в никой случай не трябва да слагат съдийството като водещ фактор, а да си гледат отбора. Срещу Верея ние си допуснахме наши грешки, далеч не е съдията, който реши мача. Според мен, изказването на Херо беше емоционално в този момент."

"Ние сме коментирали с него, че няма смисъл да се говори за съдиите. Виждате, че в определени моменти машината на Лудогорец заскърцва и ние сме хората, които трябва да я накарат да върви пак напред", заяви Петричев.