Министерството на външните работи е реагирало светкавично на инцидента в Братислава, в който български запалянковци бяха нападнати от полски и холандски футболни хулигани в стария град на словашката столица. Местната полиция обяви, че са задържани 80 души за безредиците. 

От МВнР уточняват каква е бройката на арестуваните наши сънародници, както и дали има ранени сред тях и настанени в болниците. Първоначалната информация от Словакия гласи, че в спешните отделения са приети предимно поляци и холандци, но все пак родните власти следят ситуацията. 

"Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия."

"Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души. Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени", написаха в комюнике от МВнР.