Малкият словашки град Ружомберок е в ужас от предстоящата инвазия на феновете на Левски за мача с местния тим от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Само 450 гостуващи привърженици получиха възможност да си купят билети за двубоя, но в Словакия очакват поне няколко хиляди левскари да наводнят града и околностите му. 

Притесненията на местните са, че една част ще се опитат да се внедрят сред местната агитка, а останалите ще останат по улиците и заведенията в търсене на начин да гледат срещата. Затова местната полиция е мобилизирала почти целия си ресурс. 

Местните медии описват феновете на Левски, като "едни от най-фанатичните в цяла Европа", които на почти всеки мач претъпкват стадиона си, защото Левски бил най-обичаният отбор в България. Те се притесняват от лошата слава, която се носи на агитката заради поредицата инциденти от последните години, които доведоха до неколкократното затваряне на сектори, а сега дори и на целия "Георги Аспарухов" в евротурнирите. 

"Полицията в Ружомберок е мобилизирала огромен ресурс от хора и техника, за да опази живота, здравето, собствеността и обществения ред на хората в града, както и да предотврати конфликти между агитките. Полицията също така ще се грижи за нормалния трафик около стадиона", заяви шефът на местната полиция Радко Моравчик. 

Той разкри, че и голяма част от собствениците на магазини и заведения са решили да ги държат затворени в деня на мача, именно уплашени от репутацията на българските фенове. 

"Всички заведения и магазини в околностите на стадиона ще бъдат затворени, като тази стъпка е съгласувана между собствениците на бизнесите и ръководството на Ружомберок. В центъра на града също част от заведенията и магазините ще бъдат затворени в деня на мача", добави Моравчик.