Бившият футболист на Левски - Николай Тодоров-Кайзера, коментира за Gong.bg попадението, което донесе равенството 1:1 на "сините" с Айнтрахт в първия плейоф за групите на Лигата на конференциите. Според него изпълнението на Асими Фадига спокойно може да се нарече гол-близнак на неговия срещу Рейнджърс през есента на 1993 г. Разликата е, че тогава мощната тупалка на Кайзера в последната минута бе с цената на победа, която прати Левски на 1/8-финалите в Шампионска лига. Преди време този гол беше избран от феновете за най-красивия в историята на "сините" в Европа.

Николай Тодоров Кайзера

източник: LAP.bg

"Голът на Фадига е като близнак на моя срещу Рейнджърс точно преди 30 години. Съвпаденията са много - в последната минута, на същия стадион, на същата врата, в същия ъгъл, с шут от дистанция. Разликата е в това, че при моя гол топката се удари в двете греди преди да влезе, а снощи направо влетя в мрежата", обясни Тодоров. 

Според него головете в последните минути отново се превръщат в запазена марка на Левски. 
 
"В миналото беше така, а този сезон вече видяхме подобни попадения на три пъти - срещу Шкупи, Апоел Беер Шева и Айнтрахт. Дано серията продължи", заяви той.
 
Кайзера подчерта и добрата работа на Николай Костов, с когото се познават добре и са учили заедно в спортното училище в Добрич. И двамата пробиват в мъжкия футбол в Добруджа, където са съотборници две години. В Левски, където Костов изиграва едва десетина мача, обаче се разминават.  
 
"Няма да е преувеличено, ако кажа, че Ники има манталитет на чужденец, защото почти цялата му кариера досега е била извън България. Има много качества, които му помагат - спокоен, сдържан, скромен, сериозен, не обича да е център на внимание, не е конфликтен. Прави впечатление, че умее да взима бързи и смели решения в хода на мачовете. Не се страхува да поема рискове, въпреки че няма големи опции по отношение на състава. Следва своята философия, която му е носила успех досега", каза още Тодоров.