Израелски противник ще стои между Лудогорец и сигурното участие минимум в групите на Лига Европа. Апоел Беер Шева се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, елиминирайки унгарския Хонвед и ще се изправи срещу родния шампион. 

Ако "орлите" успеят да отстранят този опонент, те си осигуряват най-малкото място в групите на втория по сила европейски клубен турнир. Така мачовете в следващите две седмици се оказват изключително важни. 

Апоел стигна до този сблъсък след втори успех, този път с 3:2, в Унгария. Така след победата и с 2:1 като домакини в първия двубой, израелците намериха място в следващия етап и ще се надяват на нова изненада. 

Този мач се разви перфектно за тях. Те нанесоха два смъртоносни удара на съперника след само четвърт час игра. Първо нигериецът Джон Огу откри в 12-та минута, а след това в 15-та другият нигериец в състава Антъни Нвакаеме направи 2:0 и предреши изхода на двубоя. 

Все пак играчите на Хонвед не се отказаха и докрай се бориха за честта си. Точно преди почивката на двубоя Давиде Ландзафаме намали от дузпа и така унгарците се хвърлиха напред, поне да се спасят от поражението. 

И усилията им дадоха резултат малко повече от четвърт час преди края. В 73-та минута Ботонд Барат се разписа за 2:2 и направи интересни последните моменти. В тях обаче домакините инкасираха още едно попадение. В 84-та минута отново Нвакаеме се разписа и оформи победата за тима си, поднасяйки му мач с Лудогорец.  

В останалите двубои от втория квалификационен кръг в Шампионската лига в сряда вечер изненади нямаше. Селтик, Легия и Марибор продължиха очаквано напред. Това стори и Розенборг, макар и с доста мъка. Норвежците отстраниха след продължения ирландския Дъндолк. 

Ето и резултатите от реваншите във втория квалификационен кръг на Шампионската лига в сряда вечер. В скоби е общият резултат от двата мача:

Дюделанж (Люксембург) - АПОЕЛ Никозия (Кипър) 0:1 (0:2)

Розенборг (Норвегия) - Дъндолк (Ирландия) 2:1 сл. пр. (3:2)

ФК Копенхаген (Дания) - Жилина (Словакия) 1:2 (4:3)

Кукеши (Албания) - Шериф Тираспол (Молдова) 2:1 (2:2)

Лудогорец (България) - Жалгирис (Литва) 4:1 (5:3)

Марибор (Словения) - Зрински Мостар (Босна) 1:1 (3:2)

РБ Залцбург (Австрия) - Хибърниънс (Малта) 3:0 (6:0)

Селтик (Шотландия) - Линфийлд (Северна Ирландия) 4:0 (6:0)

Легия (Полша) - Мариехамн (Финландия) 6:0 (9:0)