Лудогорец се наложи с 4:1 над литовския Жалгирис и преодоля втория кръг на Шампионската лига.

Българският шампион изигра колебливи първи 15-20 минути, но през второто полувреме показа страхотна игра.

В следващия кръг тимът от Разград очаква Апоел Беер-Шева от Израел.

Жалгирис започна далеч по-освободено двубоя, като играеше спокойно и не се притесняваше да атакува при всяка възможност.

Припрените действия на Лудогорец бързо доведоха до грешка в отбраната на домакините, и още първата сериозна се оказа фатална.

В 15-та минута Сердж Нюаджи откри резултата, и даде солиден вече аванс на Жалгирис, след двата гола от първата среща. Люич навърза четирима играчи на Лудогорец в наказателното поле, намери съвсем сам оставен Нюаджи и той от десетина метра нямаше как да сгреши.

В 17-та минута Егидиус Вайткюнас изпълни пряк свободен удар по земя, топката рикошира и излъга стената, но мина покрай гредата за късмет на Лудогорец.

Оттам насетне вече Лудогорец тръгна напред стихийно, предвождан от Козмин Моци в повечето ситуации.

Именно той отправи първия опасен удар, в 22-та минута, от движение от дъгата пред пеналта, след като топката му бе свалена от Кафу, но тя попадна право в ръцете на вратаря.

Пет минути по-късно добра акция направи и Лукас Саша, който стреля между двама в наказателното поле, но топката мина покрай вратата на Жалгирис.

Отличен шанс се откри и пред Клаудиу Кешеру, който получи от Вандерсон след центриране отляво. Кешеру обаче не нацели добре топката и от 7-8 метра изпрати топката в аут.

Невероятен пропуск на Лудогорец дойде в 36-та минута, след тотално разбъркване, първо Моци игра с глава, вратарят падайки изби, след това удар на Анисе от 3-4 метра бе избит от голлинията.

Натанаел изравни в 41-та минута, след като влезе към средата на наказателното поле и стреля по земя. Вратарят на Жалгирис също не се изяви много добре, а топката мина през него за 1:1.

Второто полувреме премина под тоталното превъзходство на Лудогорец.

В 55-та минута Вандерсон изравни резултата от двата мача, с нещо средно между удар и центриране. Топката с фалц отдясно, влезе директно в мрежата, след неумела намеса на вратаря.

Секунди по-късно резултатът вече бе 3:1, след като Натанаел центрира отляво и голмайсторът Клаудиу Кешеру без да се колебае от движение засече в мрежата от 6-7 метра!

В 63-та минута три последователни удара за Лудогорец не намериха целта - Марселиньо, Анисе и Кафу стреляха, но всички шутове бяха блокирани.

Клаудиу Кешеру нанесе решителен удар за 4:1, след като Саша провря топката между краката на защитник на Жалгирис, успоредно на вратата, и Кешеру от четири метра засече в мрежата в 74-та минута.

В последния четвърт час до голяма степен мачът се доиграваше, а в 80-та минута Марселиньо прати топката в мрежата, но реферът сигнализира засада и не призна гол.