Кондиционният треньор на Лудогорец Иван Диас говори пред "Мундо Депортиво" за предстоящия двубой с Еспаньол. Разградчани го привлякоха от Атлетико Мадрид, а Диас сподели и какво най-много е научил от работата със старши треньора Диего Симеоне.

"Няма как да не попиеш от постоянството му. Освен това научих да влагам страст във всичко, което върша. Страстта, с която той работи, е заразна. Лудогорец ме взе и искаше да пренеса целия си опит от Атлетико. Има обаче една голяма разлика – българският отбор играе много офанзивно, а не защитно. Но успяхме да автоматизираме някои дефанзивни движения с футболисти, чиято основна цел е да атакуват", разкри Диас.

Той е търсен събеседник от каталунските медии, защото вторият по известност и класа тим от провинцията - Еспаньол, гостува на "Лудогорец Арена" днес в мач от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. И Диас разкри, че е споделил всичко, което знае за "папагалчетата" и треньора им пред треньорския щаб. 

"Отборът е мотивиран за сблъсъка с Еспаньол. Разказал съм каквото знам за съперника и за новия му треньор Мачин. Той обича да сменя ролите на играчите си, затова трябва да бъдем внимателни. Не бива да подценяваме съперника, защото всяка седмица той играе мачове от високо ниво в Ла Лига."

"Ние пък осем години поред сме шампиони и влизаме във всеки двубой в България като фаворит. Мисля, че ако Лудогорец играе в испанския елит, ще бъде в средата на таблицата и ще се бори за квота за Лига Европа. Считам, че в такава конкуренция тимът ще израсне много", заяви Диас. Кондиционният спец разкри и част от силните страни на разградчани.

"В груповата фаза на Лига Европа блесна централният ни защитник Рафаел Форстър, който вкара великолепен гол на Ференцварош от свободен удар. Марселиньо и Вандерсон са играчи, които винаги могат да променят хода на даден мач. В клуба ни се възлагат много надежди и на Недялков."

"Не бива да се забравя и Козмин Моци, който през 2014 година вкара тима в групите на Шампионската лига. Тогава защитникът застана на вратата и спаси две дузпи на Стяуа, вкара от бялата точка във вратата им – истинска лудост, феновете го боготворят", каза испанецът.