Четвъртък вечер е запазена за Лига Европа и изявите на българския евробоец в надпреварата Лудогорец. Разградчани излизат срещу третото си препятствие в груповата фаза, което изглежда и най-стряскащо от всички - коварните испанци от Еспаньол. 

Момчетата на Станислав Генчев ще преследват затвърждаване на добрите изяви до момента с успех пред собствената си публика. Двубоят стартира от 19:55 часа на "Лудогорец Арена" и ще следим плътно всичко от него за вас на GONG.BG. 

Резултатът от тази битка е изключително важен и за двата тима. Ако родният шампион победи, ще направи решителната крачка към елиминациите и почти 90% ще си гарантира класирането за пролетната фаза на турнира. Ако каталунците победят пък, те ще излязат начело на класирането и също ще докоснат продължаването напред. 

Точно този голям залог предопределя и големия заряд на срещата. Публиката в Разград предусеща важността на сблъсъка и затова ще окаже максимална подкрепа на любимците си. Целият капацитет на "Лудогорец Арена" е разпродаден и тъй като няма да има гостуваща агитка, всички по трибуните ще са фенове на "орлите". 

За съжаление, наставникът на българския евробоец Станислав Генчев има доста главоболия по окомплектоването на състава. Той има по една важна липса във всяка линия. Наказан е защитникът Драгош Григоре, а с контузии са халфът Яцек Горалски и нападателят Клаудиу Кешеру ,който прави феноменален сезон до момента и в Лига Европа, и във вътрешния шампионат. 

Положението при "папагалчетата" от размирната Каталуния обаче също не е много по-добро. Новият наставник на тима Пабло Мачин има доста главоболия, като петима основни играчи не пътуваха изобщо за Разград. На други трима беше дадена почивка заради натоварената програма в Примера дивисион, където Еспаньол се бори за оцеляването си. 

Но каквито и проблеми да имат двамата наставници, гарантирано е, че ще изберат максимално боеспособни състави, с които да зарадват публиката с изявите си. А дали Лудогорец ще направи третата важна стъпка към елиминациите след погромите над ЦСКА Москва (5:1) и Ференцварош (3:0), предстои да разберем в късните вечерни часове на днешния ден.