Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, вярва в шансовете на тима да достигне максимално напред в турнира Лига на конференциите през този сезон, заяви самият той за БНТ.

Бившият футболист коментира изтегления жребий за третия предварителен кръг на надпреварата, който отреди на "червените" да срещнат някой измежду грузинския Торпедо Кутаиси и казахстанския Актобе, ако се справят преди това с румънския Сепси.

"Ще играем с този отбор, с който жребият ни е отредил, а не, с който предпочитаме. Всеки следващ кръг съперникът ще бъде по-тежък от предишния, така че мисля, че това са нормални противници. Няма вече слаби отбори в Европа и това се доказа в предишния кръг, когато се получиха няколко изненади. Всеки иска да играе футбол и да побеждава. След като имаме амбиции да продължаваме напред в турнира, трябва да се справяме с такива противници. Вече всички играят футбол. И грузинците, и казахстанците напреднаха доста. Имат и добри футболисти", започна Филипов.

"Разбира се, че ЦСКА има шанс, защото е доказана марка в Европа и ще се борим да стигнем колкото се може по-напред в турнира. Засега обаче сме изцяло фокусирани върху мачовете със Сепси", допълни изпълнителният директор на "червените".

В последните три години ЦСКА неизменно достига до плейофната фаза на европейските клубни турнири, като през сезон 2020/21 игра в групите на Лига Европа, а година по-късно в тези на Лигата на конференциите. През миналата кампания тимът остана само на крачка от груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир, след като бе елиминиран от швейцарския Базел.