Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро не скри задоволството си след втория успех на тима му над Адмира Вакер и отстраняването на австрийците. Днес „червените“ се наложиха с 3:1 и с общ резултат 6:1 си уредиха мач с датския Копенхаген в следващия кръг на Лига Европа.

„Знаехме, че един гол ще бъде достатъчен да приключим всичко. След десет минути всичко беше ясно. Фантастично представяне. Много съм щастлив, че днес видяхме толкова много фенове на ЦСКА тук в Австрия“, коментира Ел Маестро.

„Бяхме по-добри през второто полувреме. Влязохме леко разконцентрирани в началото на мача. Имахме обаче своите положения и отбелязахме. Искам да играем малко по-сериозно, да сме по-концентрирани. Вторто полуврмее се получи. Всеки мач зависи от съперника и какво ще прави той на терена. В крайна сметка ние се защитихме добре с тези три гола. Отбелязахме ранен гол, след това реализирахме още“, продължи той.

„Близо до перфектното представяне. На база двата мача, показахме, че сме по-добрият отбор и заслужено продължаваме напред. Всеки гол е важен за нас, но ние бяхме много уверени и знаехме, че ще си свършим работата. С първия гол падна мотивацията на Адмира. Очевидно стартът на Мауридес в ЦСКА не е лош. Той е много добър играч. Аз оценявам и неговите колективни действия, не само головете. Ако искаш да играеш с двама нападатели, то трябва да имаш поне четирима в тима си“

Относно смяната на Кирил Десподов на почивката, Ел Маестро допълни: „Кирил се почуства зле, разговаряхме по време на мача и го питах дали може да изкара поне до полувремето. Не е нещо сериозно.“

„Копенхаген? Нямам много впечатления за тях. За нас най-важният мач е следващият. Това не е клише, аз наистина вярвам в това. Важните мачове за мен са срещу Дунав и Славия, заради концентрацията на футболистите. Искаме да направим нещо този сезон“, каза още специалистът.