Отборът на ЦСКА стартира участието си в европейските клубни турнири. „Червените” приемат на своя стадион „Българска армия” скромния малтийски тим Сиренс в мач от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Срещата е тази вечер от 20 часа и ще имате възможност да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще ви направим съпричастни на всичко интересно около двубоя, след който може да очаквате и ексклузивни интервюта.

Още по темата:

Вальо Антов: Ние сме ЦСКА, чест е да съм капитан

Белчев: В Европа силите се изравняват

ЦСКА влиза в срещата като абсолютен фаворит. Малтийският тим не може да се похвали с каквито и да е успехи, особено на международната сцена. Сиренс се класира за Европа при първото си участие в малтийския елит. Те завършиха на четвърта позиция в местното първенство, което бе прекратено през май заради пандемията от коронавирус.

След колебливия старт на „червените” в efbet Лига и равенството 2:2 срещу новака ЦСКА 1948, тимът на Стамен Белчев записа две победи в родния шампионат и постепенно набира скорост.

Двубоя за българския тим пропускат Иван Турицов, който е наказани и контузения Жеферсон.

Рефер на двубоя е полякът Томаш Мусиал.

„Притесняват ме контузиите, които имаме. Иначе сме готови. Но в никакъв случай не трябва да подценяваме отбора на Сиренс. В един мач всичко се случва. Но трябва да бъдем готови и да победим. Сиренс е абсолютен дебютант в Европа, но в никакъв случай не е слаб отбор. Информацията, която събрахме е, че имат шестима бразилци. Имат един аржентинец. Имат французин. 4-5 местни момчета, които са дебютанти. Плюс това преди 2 седмици привлякоха легендата Майкъл Мифсуд. Не е случаен отборът на Сиренс. Подхождаме с голямо уважение към този тим", сподели Белчев преди мача.