Отборът на ЦСКА следи 23-годишния полузащитник Люк Броуверс (вторият от ляво надясно на снимката долу) от нидерландския Го Ахед Ийгълс, пишат местните медии. „Червените“ се очаква да се подсилят в средата на терена с нов опорен халф, след като Тибо Вион ще е аут от терена за дълго, а новото попълнение Жуниор Нзила изобщо не успява да спечели доверието на Стойчо Младенов.

Броуверс е висок 183 см и е юноша на Ден Бош, за който има 192 мача в нидерландската втора дивизия. На 5 февруари 2020 година подписва тригодишен договор с Го Ахед Ийгълс и помага на тима спечели промоция за елита.

Халфът започна като титуляр в първи три мача на отбора, а във вчерашната победа с 2:0 над Спарта Ротердам изкара и червен картон на противников футболист.

Според портала Transfermarkt.com цената на Люк Броуверс в момента е 350 000 евро, като това е сумата, която ЦСКА най-вероятно ще трябва да плати, ако иска да привлече 23-годишния халф.

По-рано се писа, че от „Българска армия“ проявяват интерес и към бившия полузащитник на Лех Познан Карло Мухар.

Очаква се в близките дни ЦСКА да привлече поне двама футболисти, които да подсилят отбора за предстоящите мачове в първенството и Лигата на конференциите.