ЦСКА действа бързо, за да си осигури заместник на Тибо Вион за предстоящите битки в Лигата на конференциите и елита. Вчера стана ясно, че французинът е аут до зимата. Причината за това е, че му предстои операция.

„Той е с фрактура на медиалния малеол с отчупване на фрагмент, което ще доведе до хирургическа интервенция в близките дни. Универсалният футболист получи травмата в глезена след единоборство и удар срещу чехите в четвъртък. Все още не може да се каже за колко време той ще отсъства от терена, но се очаква възстановяването му да протече в рамките на 2 до 3 месеца“, информираха „червените“ на официалната си страница.

Антон Узунов
74 снимки

До часове обаче „червените“ ще представят Карло Мухар. Хърватинът е с доста впечатляващ ръст – 190 см, и играе като дефанзивен халф, а именно като такъв Стойчо Младенов ползваше Вион, пише "Мач Телеграф". Французинът му се отплати за доверието с изключително добри изяви, преди да дойде новата му травма.

Мухар доскоро бе част от Лех Познан. Поляците обаче решиха да се разделят с него по взаимно съгласие, след като не успя да се наложи при тях. Карло се е прибрал в родината си още в понеделник, където е дошла и офертата на ЦСКА към него. Мухар изкара на ул. „Българска“ 2 години, а за шест месеца бе преотстъпен на Кайзериспор. За Лех той има 45 мача, в които е отбелязал 1 гол, а освен това е успял да се отчете и с 3 асистенции. Полският тим бе платил за него 300 000 евро на Интер Запрешич, а иначе се оценява на половин милион.

Очаква се той да не бъде единственото попълнение на ЦСКА, след като Стойчо Младенов търси заместници и на останалите контузени в отбора. Освен това в Борисовата градина имат нужда и от още един централен нападател, след като Кайседо ще бъде наказан за първия мач с Рома.

Визитка на Карло Мухар:

Мухар е роден на 17 януари 1996 година в Загреб

Ръст – 190 см.

Стартира при юношите на Локомотива, но по-късно е привлечен в школата на гранда Динамо.

Кариера

Сезони отбор   Мачове/Голове

2015/18                Динамо II            76/5

2018       Динамо               1/0

2018/19                Интер Запрешич             34:/2

2019/21                Лех        45/1

2021       Кайзериспор (наем)     16/1

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"