Старши треньорът на Заря Луганск - Виктор Скрипник, направи грешна прогноза относно изхода от двубоя между Осиек и ЦСКА. Украинският специалист очакваше Осиек да отстрани "червените" и Заря да се изправи срещу хърватите в третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

"Осиек е по-силен от ЦСКА. Видяхме как се разви мачът в София. Там смениха треньора, промени се атмосферата в отбора и успяха да бият Осиек с 1:0 в първия мач. Но виждам, че всички хърватски вестници пишат, че Осиек със сигурност ще продължи напред. Осиек превъзхожда ЦСКА и като потенциал, и като пари. Моята прогноза е, че ще играем с Осиек", каза Скрипник малко преди началото на реванша в Осиек.

Както е известно, прогнозата на треньора на Заря не се сбъдна и ЦСКА отстрани хърватите след изпълнение на дузпи. Следващият съперник на ЦСКА е именно Заря Луганск, като първият мач е в София на 8 август.

Любопитно е, че "червените" отново ще срещнат Виктор Скрипник, който миналата година бе начело на латвийския ФК Рига. Тогава ЦСКА елиминира литовците по идентичен начин като Осиек - 1:1 общ резултат в двата мача и победа с дузпи. Помощник на Скрипник в Заря, както и миналата година в Рига, е българинът Веселин Бранимиров.

Заря достигна до мач с ЦСКА, след като елиминара във втория квалификационен кръг черногорския Будучност след две победи с 1:0 и 3:1.