Тревога тресе Черна гора преди реванша между местния Сутиеска и Левски от първия квалификационен кръг за Лига Европа. Двата тима се срещат на 6 юли в Никшич, като причините за притеснението в малката държава от бивша Югославия е свързана с феновете на "сините". 

От българския клуб поискаха 1000 билета за привържениците си. Но от Сутиеска са дали 267 за пропуска за редови запалянковци, както и още 100 за ложите на стадиона. Голяма част от тях вече бяха разграбени. От черногорския клуб са категорични, че няма да дадат и билет отгоре. 

Левскарите изкупиха билетите в свободна продажба за реванша със Сутиеска

"Наше задължение от УЕФА да им предоставим определен брой талони, в зависимост от капацитета на съоръжението ни. Затова сме отпуснали 267 билета за фенове и още 100 за спонсори и деятели на Левски. Ние сме предупредили българите да не идват в страната ни без билети, защото ще има невероятно засилени мерки за охрана на реда."

Левски получи 250 билета за Черна гора, иска 1000

"Наистина няма нужда да се предизвикват инциденти. Нека хората, които не се сдобият с пропуски, така или иначе да не идват в Черна гора, защото няма да бъдат допуснати на стадиона, а не е хубаво да се правят глупости извън него", сподели спортният директор на Сутиеска Никола Йовович. 

Шоуто на "Герена" кадър по кадър

Притеснението в Черна гора идва от буйния нрав на "синята" агитка. Те припомниха един от последните инциденти на мач на Левски срещу балкански тим. Той беше по време на битката с ФК Сараево преди години, когато в сектор Б беше издигнат плакат с надпис "Нож, жица, Сребреница". Това подпали истинска война с босненците. 

Пълната промяна в Левски почна с хубав успех, но и мъничко катран

Миналата година пък и на двата мача с Марибор в Лига Европа имаше фашистки изцепки и заради тях първо "сините" бяха със затворен сектор Б на мача със Сутиеска, а ако продължат напред, на мача с Хайдук няма да има изобщо никаква публика на "Герена".