Бившата звезда на Лудогорец Върджил Мисиджан няма да влиза в затвора. През май 2018 г. настоящият футболист на Нюрнберг бе осъден на шест месеца зад решетките, като два от тях бяха условни. Сега обаче няма да му се налага да лежи "на топло".

Той бе подведен под отговорност заради побой на паркинг в Розендал, когато 68-годишен мъж се оплака, че е приет в болница с двойно счупване на глезена и множество контузии на лакътя, заради спор за паркомясто. Първата инстанция на съда в Холандия му наложи въпросната санкция, но той обжалва.

И така до 25 ноември, когато на практика футболистът, който сега лекува тежка контузия, беше помилван. Съдът в Ден Бош наложи санкция от 240 часа общественополезен труд и условна присъда от 58 дни. Присъдата веднага беше приета от Мисиджан и юридическия му екип. 

Съдът прецени, че той е виновен само за счупения глезен, но не и за фрактурата в лакътя, защото те не са предизвикани умишлено. Апелативният съд взе предвид и расистките обиди, на които Мисиджан е бил подложен непосредствевно преди сбиването.

"Върджил приема наказанието си и ще направи всичко възможно да не се повтаря такъв случай. Той искрено съжалява за постъпката си. Сега ще прекарва времето си между Германия и Холандия, за да може да изтърпи наказанието си", сподели защитникът му Йохан Хаансма.