На спортно-техническия щаб на Литекс се наложи да взима доста решения в последния момент преди решителния сблъсък с Дебрецен в Лига Европа. „Оранжевите” тотално прекроиха защитата, след отпадането на Петър Занев, а сега се оказа, че са преценили да направят смяна и на вратата.

В двубоя срещу Дебрецен ще пази Урош Голубович, вместо предварително очаквания европейски дебют да направи Виничус Баривиейра. Бразилският страж пристигна само преди десетина дни в Ловеч, но вече игра един мач срещу Пирин за първенство. Голубович пък бе резерва и на предишния бразилски страж Родриго Галато, и сега отново имаше вариант да седне на пейката.

Литекс обаче взе логично решение да избере именно Урош Голубович в стартовия състав. Сърбинът разполага с много солиден опит, и освен всичко друго се разбира отлично със защитата пред себе си, тъй като дълго време работи с тези играчи.

Голубович има и друг повод да се хвърли в боя днес – да си подари победа за рождения ден. Вратарят почерпи съотборниците си по случай празника сутринта с бонбони, и обеща да направи всичко по силите си да ги зарадва и тях със суха мрежа.