С пореден проблем в защитата на Литекс ще трябва да се справя старши треньорът Петко Петков преди гостуването на Дебрецен тази вечер.

След контузията на Пламен Николов и наказанието на Николай Бодуров,за двубоя от Лига Европа отпадна и левия бек Петър Занев.

Занев вдигна много висока температура на унгарска земя и часове преди мача се разбра, че няма да бъде да излезе на терена.

Така от титулярната четворка в отбрана на Литекс в срещата с Дебрецен ще може да играе единствено французинът Александър Барт.

При така създалата се ситуация мястото на Петър Занев в лявата зона на защитата ще бъде заето от Михаил Венков.

Венков игра във финала за Суперкупата на България срещу Берое, като остави добри впечатления с представянето си. Той беше титуляр и в мача с Пирин.

На Джемал Берберович ще бъде поверен десния фланг на отбраната, а Ивайло Петков ще бъде преместен в центъра на защитата, където ще си партнира с Александър Барт.

Така оранжевите ще разполагат със само един защитник на пейката за мача с унгарците в лицето на младия Илия Миланов.

От началото на сезона отборът на Литекс е принуден да прави промени в състава си в почти всеки мач заради принудителни отсъствия на играчи.

За първия мач с Дебрецен бе наказан и капитанът на Литекс Ивелин Попов, който обаче междувременно бе продаден на елитния английски Блекбърн.