Младокът Александър Цветков изненадващо може да стартира като титуляр за Литекс срещу Дебрецен тази вечер и да направи своя дебют в евротурнирите.

Своя първи мач за оранжевите в Европа ще запише и бразилският вратар Виничиус Баривиейра.

Първият плейоф за влизане в групите на Лига Европа стартира в 20:00 часа на стадион Вароши в град Нидерхаза.

Очаква се капитанът на младежкия национален отбор на България да партнира в халфовата линия на Сандриньо и Небойша Йеленкович. Цветков направи много силен мач срещу Пирин за първенството на А група и това е накарало старши треньора Петко Петков да му гласува доверие в стартовите 11 за „мача на годината” за Литекс.

Виничиус пък вече дебютира за шампионите в А група срещу Пирин. Снажният бразилски страж бе взет за заместник на продадения преди десетина дни в испанския елитен Малага свой сънародник Родриго Галато.

В защитата Джемал Берберович ще замести вдясно наказания Николай Бодуров, а Ивайло Петков ще играе вместо контузения Пламен Николов в центъра на отбраната, партнирайки си с Александър Барт.

Вляво на отбраната по традиция трябваше да действа Петър Занев, но той вдигна висока температура и отпадна от състава. Мястото на Занев ще бъде взето от Михаил Венков.

В предни позиции се очаква Петко Петков и Ферарио Спасов да заложат на Вилфред Нифлор, който да бъде подпомаган по крилата от Георги Миланов и бразилеца Том.