Вече е ясно как ще стартират българските тимове в европейските клубни турнири. Тегленият по-рано жребий отреди кои ще са съперниците на Лудогорец, ЦСКА, Литекс и Ботев в Шампионската лига и Лига Европа.

Първо бяха определени двойките за най-комерсиалния турнир, където ще се състезава Лудогорец. Тимът от  Разград се натъкна на люксембургския Дюделаж. "Орлите" ще домакинстват в първата среща, а ще гостуват в ответния мач. Първият мач трябва да бъде на 15/16 юли, а реваншите ще се състоят на 22/23 юли.

ПОВЕЧЕ ЗА ЛУДОГОРЕЦ ЧЕТЕТЕ ТУК!

ВИЗИТКА НА ДЮДЕЛАНЖ!

Същевременно станаха ясни съперниците и на българските представители в Лига Европа. Ботев ще се изправи срещу Либертас в първия квалификационен кръг, а ако го преодолее, в следващата фаза ще срещне един от спаринг-партньорите си от лятната подготовка - Санкт Пьолтен (Австрия). 

ПОВЕЧЕ ЗА БОТЕВ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

ВИЗИТКА НА ЛИБЕРТАС! 

ОЩЕ ЗА ЛИБЕРТАС!

ЛЮБОПИТНО ЗА ЛИБЕРТАС!

Другият български участник, който стартира от първия кръг - Литекс - ще се изправи срещу Верис Кишинеу в тази фаза, а при успех в този етап, ще има мачове с победителя от двойката Диошгьор/Биркиркара. 

ПОВЕЧЕ ЗА ЛИТЕКС МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК! 

ВИЗИТКА НА ВЕРИС!

Третият български участник в Лига Европа - ЦСКА - се включва директно от втория кръг, а жребият отреди негов съперник да бъде победителят от двойката Шкендия/Зимбру. Любопитен момент е, че в македонския Шкендия се състезават двама българи в лицето на Йордан Милиев и Мартин Кавдански

ПОВЕЧЕ ЗА ЦСКА МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

******************************

Раградчани са притаили дъх в очакване на своя съперник във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. „Орлите“ ще бъдат поставени в тази фаза, а разбивките сочат, че съперници на Лудогорец могат да бъдат състави от Люксембург, Норвегия, Малта, Литва и Ирландия.

РАЗБИВКАТА ЗА ЛУДОГОРЕЦ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Същевременно, нещата в Лига Европа не стоят по-малко вълнуващо. Веднага след края на жребия за най-комерсиалния турнир на Стария континент, ще стартира тегленето на двойките и в „малката Шампионска лига“. В това състезание България има трима представители в лицето на ЦСКА, Ботев и Литекс.

Пловдивчани и ловчанлии ще стартират от първия квалификационен кръг, докато „червените“ ще влязат в надпреварата кръг по-късно. Въпреки това, тимът от „Армията“ ще научи именно днес двойката, от която ще бъде излъчен неговият противник.

За „канарчетата“ нещата стоят доста любопитно, тъй като може да се натъкнат на новия състав на бившия си треньор Станимир Стоилов – Астана. Останалите съперници на Ботев са от Македония, Малта, Черна гора, Албания, Сан Марино.

ПЪЛНАТА РАЗБИВКА ЗА БОТЕВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

За Литекс се очаква да има сравнително лесен съперник в първия кръг. Прави впечатление присъствието на тимове от Андора, Сан Марино, Казахстан, Молдова, Армения.

ПЪЛНАТА РАЗБИВКА ЗА ЛИТЕКС МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!