Ботев Пловдив ще се изправи срещу втородивизионния австрийски отбор Санкт Пьолтен във втория квалификационен кръг на Лига Европа, ако отстрани Либертас от Сан Марино в първия кръг.

Ботев Пловдив ще бъде домакин в първия мач, който ще се играе на 17-и юли на стадион „Лазур“ в Бургас, докато реваншът е седмица по-късно на 24-и юли.

Интересен факт е, че Ботев Пловдив победи преди девет дни Санкт Пьолтен в контролна среща, като част от лятната подготовка на отбора.

Двубоят беше и неофициален дебют за новия наставник на „канарчетата“ Любослав Пенев, като се провежда на един от терените в базата Линдабрун.

Срещата не започна добре за пловдивчани, които инкасираха попадение едва след 10 минути игра. При бърза контраатака за съперника на Ботев, топката бе центрирана успоредно на голлинията на вратата на Адам Стаховяк, а играч на Санкт Пьолтен успя да засече за 1:0.

Последваха минути, в които двата състава си размениха по още няколко атаки, а в 22-ата минута двойно подаване между Юсеин и Данчо Христов изведе националния защитник сам по дясното крило, той центрира топката, а Педро игра с глава. Бранител на противника изби, но Иван Цветков се оказа на точното място и разстреля стража на Санкт Пьолтен – 1:1.

Ботев поведе с 2:1 в 49-ата минута, след като Анис отправи силен удар по посока на вратата на съперника, а при добавката Цветелин Чунчуков не сбърка.

Десет минути по-късно Вандер преодоля трима защитници на австрийците след 30-метров пробив. Подаде по лявото крило на Куртеан. Отново Чунчуков намери топката с глава и вкара второто си попадение.

Четвъртият гол за Ботев Пловдив падна в 62-ата минута, като атаката пак тръгна с пробив на Вандер по дясното крило. Той стреля силно по земя, топката си отби от защитник и влезе във вратата.

Австрийците изравниха в 85-ата минута и така бе оформен крайният резултат – 4:2.