Тежък удар по амбициите на Ружомберок в навечерието на мачовете с Левски от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Капитанът на словаците Доминик Кружляк реши да напусне кораба по-малко от две седмици преди първия мач със "сините". 

Той шокира феновете на тима, в който е израснал и на който отдавна е с капитанската лента, тъй като избра един от преките конкуренти в шампионата - Дунайска стреда. Според информациите на медиите, трансферът е на стойност 500 хил. евро, а Ружомберок запазва и процент от бъдеща сделка. 

Съперникът на Левски има спешна нужда от свежи финансови постъпления, защото е най-закъсалият финансово клуб в местната лига. Заради ограничаването на бюджета и рестрикциите в него, напуснаха треньорът от миналия сезон Давид Дубек, помощниците му, както и двете големи звезди. 

"Израснах в този клуб, желая му само успехи. Доскоро мислех само за първия ни мач с Левски, но след като вече съм играч на Дунайска стреда, мисля само за съперника ни в Лига Европа - Краковия. Ясно е само, че и на двата словашки отбора ще е много трудно в този етап", заяви Кружляк.