Ружомберок също не е цъфнал и вързал, стана ясно вчера. Словашкият вестник „Час" разкри, че съперникът на Левски има сериозен проблем. В клубната му каса има дупка от 2,4 милиона евро. На този етап не е ясно как тя ще бъде запълнена. Клубът е най-зле по този показател от всички останали в Словакия. Това сочи изследване на компанията „Финстат".

Повечето клубове в страната също на червено. Данните са от данъчните декларации, които са оповестили пред хазната. Единствено Жилина е на плюс. Тимът е успял да отчете печалба от 580 000 евро. Причината за това е строгата финансова политика, която се следва от ръководството. Освен това Жилина успя да пласира успешно в чужбина куп млади играчи, което не се отдава до този момент на останалите отбори в Словакия.

Именно лошото финансово състояние е причината, която принуди Ружомберок да се раздели с куп основни играчи. Въпреки това съперникът на „сините" успя да впечатли медии и фенове с победата, която постигна в контролата с Пивовар Шариш. Елитният клуб разгроми противника си с 8:0. Четвъртото попадение бе обявено за шедьовър. Негов автор стана Адам Бренкуш. Ружомберок направи бърза атака отдясно. Топката попадна пред наказателното поле в Бренкуш, който финтира светкавично двама противникови играчи, а след това и вратаря. После с копване покачи на 4:0. „С такъв гол биха се гордели и в Барселона", отчете „Час".

Гръмката победа обаче вдигна акциите на словаците в Кипър. Медиите в страната на Афродита обявиха, че Ружомберок едва ли ще има проблеми с Левски и ще се изправи срещу АЕК (Ларнака) във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Следващата контрола на „розите" обаче, ще бъде далеч по-интересна. В петък те ще се изправят срещу Шльонск (Вроцлав). „Сините" имаха намерение да пратят човек, който да гледа един мач на Ружомберок. Тази среща се явява идеална възможност пред Петър Хубчев и помощниците му.