„Очаквам Левски да играе добре, това е първото нещо. И второто, не искам всеки път тук да дъвчем едни и същи неща за отбраната и за игра в атака”, каза треньорът на Левски Ясен Петров на официалната пресконференция преди гостуването на Лил в Лига Европа.

„Срещу Пирин вкарахме достатъчно голове, а за отбраната, имахме малко дни, като през тях работихме за изчистването на някои детайли.”

„Нямам практика да говоря за противниковите отбори, но Лил заслужава нужното уважение, да се кажат няколко думи. Имат доста играчи, които можем да отличим, но в крайна сметка сме на ясно, че това е един добър турнирен отбор.”

„Миналата година са имали най-резултатното нападение във френската лига, тимът е преминал групите на Лига Европа, на 1/16-финалите е отстранил Фенербахче и на 1/8-финала е отпаднал от Ливърпул след победа в Лил и загуба в Англия.”

„Както за Лил, така и за нашия отбор всеки мач е много важен и мисля, че ако утре постигнем добър резултат, ще е много добре за нас, както и за отбора на Лил. Левски във всеки един двубой излиза и търси победата.”

„За нас всеки един мач, както и в първенството, е изключително важно. След мача тук ни предстои и двубой с Литекс, който е непосредствено след нас в класирането на А група.”

„Лил е типичен представител на френския футбол, играят много бързо, много агресивно, казах преди малко, че в миналия шампионат са имали най-силната атака, знаете, че до мача с Лион нямаха загуба в местното първенство”, коментира Ясен Петров във Франция.