Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви на Летище София при завръщането на отбора от Лисабон след загубата с 0:5 от Спортинг, че шансовете на сините за класиране на 1/16-финалите в Лига Европа са се запазили и дори са станали малко по-големи с оглед на равенство 1:1 между Гент и Лил в другия мач.

 

Гонзо също така призна, че отборът допуска грешки и от години има проблем със играта при статични положения.

 

„Неприятна загуба. Гледаме напред и се опитваме по най-бързия начин да я забравим, защото в понеделник ни чака друг мач, който също е важен”, каза Иванов.

 

„Не трябва да правим трагедии. Нищо фатално не се е случило. Единственият проблем е, че се получи този голям резултат като цифрово изражение. Но реално беше нормално да загубим срещу Спортинг. Не си мислете, че сме правили някакви планове да спечелим с 5:0 там. Мачът Гент и Лил се разви в наша полза. След това 1:1 сме втори в групата и имаме всички шансове да продължим, дори малко по-големи отпреди, защото още един кръг мина. Нищо не е загубено. Първи сме в първенството, имаме важен мач със Сливен”, допълни той.

 

Синият шеф е останал неприятно изненадан от представянето на Левски в мача: „Футболистите ми изглеждаха отпуснати. Не би трябвало да бъде така. Все пак играеш срещу един много силен отбор Спортинг и трябва да бъдеш максимално концентриран”.

 

Според него двубоят в Лисабон е показал, че Левски все още е много далеч от водещите европейски отбори: „От тези отбори сме далеч...от отборите, които са водещи в Италия, Германия, Португалия, Испания...Изобщо българският футбол е много далеч. Ние не сме някакво изключение в тази държава. Видяхме докъде сме. Това беше най-важното. Получихме един урок, който ще ни бъде като обеца на ухото”.

 

„Нормално е да има индивидуални грешки, но не упрекваме никого индивидуално. Ние сме един отбор и всички имат вина - от футболистите до ръководството. Нормално е, за да стане един гол, някой трябва да е сблъскал.”

 

„Гледали сме мача снощи и сега в самолета. Направили сме си изводите. Сега на стадиона ще се направи разбор, за да видят играчите своите грешки”.

 

„Вкараха ни първия гол след статично положение, което ни е слабост от доста време, бих казал не месеци, а години. През миналия сезон също допускахме елементарни грешки при статични положения”, допълни Георги Иванов.