Спортинг Лисабон размаза с 5:0 Левски при домакинството си в мач от група С на Лига Европа. „Сините” започнаха добре мача, но след първия гол рухнаха и можеха да отнесат и повече попадение в своята врата.

Мачът започна обнадеждаващо за Левски, след като още в първа минута защитата на Спортинг не се намеси убедително и топката стигна до Дембеле, който излезе срещу Патрисио, след което стреля, но слабо и вратарят на португалците спаси. Последваха два добри удара на Елдер Пощига с глава, но топката излезе в аут. Футболистите на Спортинг постепенно настроиха играта си и в 9-та минута Перейра сложи топката на главата на непокрития Пощига, който стреля, но право в ръцете на Георги Петков.

В 18-та минута след центриране в наказателното поле на Левски, Пощига стреля с глава, но неточно над напречната греда на вратата на Петков. Вукчевич развинти Минев в 28-та минута, след което стреля опасно, но над напречната греда на вратата на Петков. Само две минути по-късно в 30-та Маниш изведе с чудесен пас Пощига, който стреля, но Петков спаси и топката излезе в корнер.

Спортинг Лисабон успя да поведе в резултата в 30-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Левски, на първата греда Карисо засече топката с глава, а Петков не се намеси убедително и кълбото влезе във вратата му.

Левски се опита да изравни и в 36-та минута Жоазиньо чукна топката към Дембеле, който стреля, но ударът му бе блокиран от Карисо и кълбото излезе в корнер. Последваха две остри центрирания на Йовов от корнер, но вратарят на Спортинг Руи Патрисио показа класа и спаси.

Футболистите на Спортинг Лисабон удвоиха своята преднина в 43-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Левски, Петков излезе, но отново не се намеси добре и Маниш с глава прати топката в опразнената врата за 2:0.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които стигнаха до трети гол в 53-та минута, когато Перейра центрира в наказателното поле на Левски, след което Пощига свали с глава към Саломао, който бе оставен непокрит в наказателното поле на сините и стреля, а топката срещна десния стълб на вратата на Петков и влезе в мрежата му.

Спортинг се развихри през второто полувреме и в 61-та минута отбеляза нов гол, след като Пощига разстреля от около 20 метра Георги Петков, който не се намеси добре.

Домакините можеха да вкарат нов гол в 62-та минута, когато Вукчевич стреля опасно, но топката срещна левия стълб на вратата на Петков.

Спортинг Лисабон успя да отбележи и пети гол в срещата в 79-та минута, когато Абел подаде към Фернандес, който след много груба грешка в отбраната на Левски остана очи в очи срещу Петков и без никакви проблеми прати топката му в долния десен ъгъл.

В другия мач от групата Гент и Лил завършиха 1:1. Така Спортинг води във временното класиране в група С, като има актив от 6 точки. Левски остава на второ място с 3, а Лил и Гент имат по 1.

Спортинг Лисабон: 1. Патрисио 3. Карисо 4. Полга 5. Евалдо 8. Маниш (26 Сантош 70’) 14. Фернандес 21. Сапатер 23. Пощига (9 Салейро 63’) 33. Саломао 47. Перейра 77. Вукчевич (78 Абел 76’).

Левски: 1. Петков (к) 2. Мюлдер 5. Иванов 55. Милиев 14. Минев 3. Грийн 10. Йовов (16 Огнянов 67’) 22. Тасевски 17. Младенов (23 Слори 56’) 20. Жоазиньо (28 Киров 78’) 39. Дембеле.

 

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg