Треньорът на Левски Ясен Петров бе впечатлен от играта, показана от Спортинг Лисабон при загубата на сините с 0:5 като гост на стадион Жозе Алваладе във втората си среща от Лига Европа..

„Знаехме какво може отборът на Спортинг. Получи се много добър мач за домакините, а нашият тим допусна няколко груби грешки. Днес Спортинг ни изнесе един урок как трябва да се бориш и да търсиш головете до последната минута”, заяви Петров.

„Съжалявам, че разочаровахме хората, които са били пред телевизионните екрани в България и тези, които пропътуваха разстоянието до Португалия, за да ни подкрепят.”

„Нормално е да не е добро настроението в съблекалнята. Допуснахме изключително груби грешки и то върху неща, при които сме имали проблеми и преди, и сме работили върху тях. Това е една загуба, от която трябва да се учим. На нашия отбор му трябва време, за да променяме нещата, особено тези, за които се вижда, че не са добре. Трябва да сме много концентрирани, защото видяхте, че един отбор като Спортинг успя да накаже почти всички грешки, които допуснахме.”

„Това е част от пътя, по който вървим. Загубата при всички положения ще се отрази отрезвяващо. Ентусиазмът ни беше малко в повече. Знаех, че Спортинг е от различна класа от отборите, с които играхме до момента, но явно не съм успях да го обясня добре на играчите.”

„Трябва да гледаме към следващия мач и да се представим добре в него. До края ни остават още доста мачове, включително и четирите в Лига Европа”, каза още Ясен Петров.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg