Лудогорец отново ще направи силен отбор, който да спечели шампионата, коменитра босът на тима Кирил Домусчиев, който разкри, че лично той е водил преговорите за новите попълнения.

"Има няколко важни неща. Ние решихме да обновим състава през пролетта, тъй като много от играчите бяха загубили мотивация. Искаха и колосални заплати тези, на които им изтичаха договорите, които просто не кореспондираха на техните качества и години. Беше ни ясно, че с този състав дълго време няма да изкараме. Видно беше и в пролетното ни представяне, че нещата не се получаваха така както искахме и затова търсехме някакво обновление. Смятам, че успяхме да привлечем добри играчи, като за да няма никакви съмнения лично аз съм водил преговорите и моя брат, защото това са играчи от големи клубове, грандове – относно финансовите им условия и тяхното привличане. Тези играчи са одобрени, привлечени. Смятам, че на всички позиции имаме сериозна конкуренция и сега трябва да изградим отбор. Колко време ще отнеме, никой не може да каже. Виждате в Манчестър Юнайтед на Ван Гаал колко време му трябваше, за да почне да сглобява един нов отбор. Никой не може да очаква дали ще е след месец, два или година. Нашата цел е колкото може по-бързо от тези силни индивидуалист да създадем силен отбор и съответно да спечелим шампионата ", заяви босът на Лудогорец Кирил Домусчиев в интервю за Канал 3.

Ръководството на Лудогорец планира разширяване на тренировъчната база на клуба. Както е известно, школата на "орлите" спечели две титли при юношите тази година – при U21 и U15. "За евротурнирите, ако успеем да го сглобим този отбор, се надяваме да постигнем отново успехи. Другото важно пред клуба е, че ние в момента започнахме много мащабен проект по разширяване на тренировъчната ни база, който е свързан основно с децата. Видно е, че школата върви добре. През миналата година имаме две шампионски титли – при 21-годишните и при 15-годишните. Нашата амбиция е да разширим школата и да създадем още по-добри условия за работа на специалистите, които работят там. Амбициите са ни големи, въпреки, че школата е млада. Тази година ще се занимаваме активно със строителство, за да осигурим условия на целия клуб да тренира и работи. Това ще ни занимава през тази есен и пролетта", обясни собственикът на тима от Разград.

Кирил Домусчиев разкри, че треньорът Бруно Рибейро все още не е освободен от клуба, независимо че не се явява на тренировки и дори не е в града. "Вижте колко странни са медии. Когато направиш едно нещо има нападки, когато направиш обратното – пак има нападки. Общо взето целта е ясна – да се търсят някакви кусури. Българинът – всеки разбира от футбол, всеки дава акъл, никой не дава акъл, виждате какво е състоянието на българските отбори, но иначе всеки е компетентен. Нищо не ме учудва. Имаше нападки защо се назначили Бруно Рибейро, а в последните дни чета защо сме искали да го освобождаваме. Реално Бруно Рибейро още не е освободен. Той все още е треньор на Лудогорец. Независимо, че странно, но не се явява на тренировки, а даже доколкото знам не е и в града, но нападки видаги ще има", сподели още Кирил Домусчиев.

Новите треньори в клуба Едуард Ераносян и Радослав Здравков са назначени по предложение на спортния директор Методи Томанов. "Ние назначихме Ераносян по предложение на спортния директор. Искам да съм ясен. Спортният директор предложи първо Ради Здравков като помощник треньор и след това Едуард Ераносян като помощник треньор, предвид това, че и двамата познават добре българския футбол, българската действителност, а на чужденците винаги им трябва повече време за аклиматизация. И двамата говорят перфектно португалски, което има дава възможност да се разбират с Бруно Рибейро, а и с голяма част от играчите, защото имаме 6-7 бразилци. Ераносян знае и английски, и е работил с чужденци. Помощниците, които вкарахме в отбора имат много важна роля", заяви босът на Лудогорец и добави: 

"Друг е въпросът, че Бруно с работата и с резултатите не удовлетвори ръководството на клуба. Ние търсим някакво споразумение за прекратяване на договора му. Кога и как ще стане, времето ще покаже. Но Едуард Ераносян беше доведен от Методи Томанов, по негова препоръка. Аз не го познава Едуард Ераносян. Вчера го видях за първи път и разменихме няколко думи. Така че спортният директор, на който вярвам е взел решението и е преценил, че тези двама човека могат да бъдат спокойно в щаба на Лудогорец."

"Нападките срещу Лудогорец целят да се създаде напрежение в клуба. Нападките са основно към Ангел Петричев, който е изпълнителен директор и Методи Томанов, който е спортен директор на клуба, като това са нападки от определени медии. Тяхната цел е една – по всякакъв начин да дискредитират и да очернят всичко, което са направили тези хора през годините и да създадат напрежение вътре в клуба. То е ясно, че много хора не ни желаят доброто. Българинът е такъв просто, той най-много се радва на неуспехите, а не на успехите. Също така някои от тези мнение ясно са го заявили, че търсят по всякакъв начин да разбият Лудогорец и това им е цел в живота. Така че, на тези нападки гледам с насмешка, защото аз много по-добре познавам ръководителите си и не може някакви там журналисти, които общо взето нищо не се построили през живота си да казват какъв е Петричев, какъв е Томанов и т.н. Това са хора професионалисти и на тях двамата се дължи в немалка степен и това, което е постигнал Лудогорец през годините. Това са хора, които са много лоялни към клуба, неговите фенове и собствениците", коментира още Кирил Домусчиев и продължи:

"Кой каквото и да пише аз знам нещата от кухнята, знам и защо го пише, и рано или късно си излиза наяве. В крайна сметка аз няма как да си променя мнението за тези хора и ако си го променя някога няма да е заради някой журналист, който се опитва да вкарва интриги. Това са хора, които и в миналото много помогнаха на клуба, и много разчитам на тях в бъдеще. Всеки, който се опитва и си мисли, че с писания ще вкара някакво напрежение между мен и ръководството, и определени хора от ръководството жестоко се лъже. Аз си познавам хората и служителите, и не слушам чуждо мнение."