Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев призна, че двубоят с Клифтънвил е бил тежък за неговия отбор, като според него причината за това е била, че футболистите са били неспокойни.

Ето какво каза Дочев на пресконференцията след мача:

Един тежък мач за нас. Мисля, че имаше две причини за това. Ние не бяхме спокойни и не играхме със самочувствие. Започнахме нервно, обяснимо е като си спомним какво показахме преди няколко дни.

Имахме едно-две добри положения да удвоим, но не успяхме. Липсваше ни самочувствието пред противниковата игра. След втория гол вече се успокоихме и започнахме да контролираме играта. Имахме и чудесна комбинация за третия гол. Мога да бъда доволен. Изработихме си я тази победа. Момчетата се отнесоха много професионално.

Противникът беше много корав. Не груб, но твърд и корав противник. От време на време ми минаваше през главата, че при една грешка при 1:0 публиката ще започне да освирква. Много се зарадвах, когато вкарахме втория гол, защото това беше прелома. Усети се и при момчетата. Имахме доста проблеми на почивката. Имаше трима или четирима, които изобщо не знаех дали ще изкарат мача. Победата е позитивна, а другото позитивно е, че не допуснахме гол. Сега ще починем и се концентрираме за дербито.

На моменти се доближавахме на 100% от това, което искам. Особено при гола на Маркиньос. Имаше моменти, които наистина ми допадаха.

Спас Делев го споменаваме доста в последните дни. Със Спас Делев не сме имали никакви търкания. Не сме имали никакви проблеми. Той не беше в групата, защото имаше проблеми с картотеката. Ако ги нямаше, той днес щеше да играе.

Все още ни липсва малко свежест. Имаме проблеми с бързината. Отборът ми физически трябва да се вдигне. Ще работим, въпреки че нямаме много време.

Един отбор има нужда от подкрепа в тежките моменти. Истинският фен трябва да бъде 100% зад отбора във всички моменти. При 3:0 тази подкрепа не е толкова нужна. Тиеро е контузен. Имаме доста проблеми с леки травми. Не мога да ви кажа дали ще бъде готов за дербито с Левски.

Ще направим всичко възможно да картотекираме Делев за мача с Левски. Не искаме да се оправдаваме. В неделя искаме да победим независимо кой е здрав и кой не.