Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков изпитва смесени емоции след първия мач в груповата фаза на Шампионската лига. Тимът му завърши 1:1 в Швейцария с Базел, но допусна късно изравнително попадение и затова той не знае дали да се радва на точката, или да съжалява за изпуснатата победа. И все пак е на мнение, че хиксът е бил заслужен. 

"Мачът много скоро приключи, още не мога да преценя дали да се радваме, или да съжаляваме. Вкараха ни гол от нищото, бяхме много добре групирани отзад, но все пак точката на този стадион е много ценна. Като че ли равенството е най-заслужено. С оглед на течението на мача нямаше да е нелогично да бием, но равенството е заслужено", сподели Дяков. 

"Радващото е, че Лудогорец успява да се противопостави на отбори над средното европейско ниво. В този отбор имаме много качествени индивидуалности. Нашите цели растат непрекъснато, сега имаме нови цели и никога не е спокойно. Напреженеито е постоянно, което ние обаче регулираме и затова се представяме толкова добре", заяви още халфът и сподели каква е реалната цел пред тима в тази група. 

"С оглед развитието на мача, заслужен резултат и за двата тима, вътре се виждаше, че Базел нямаше как да ни вкара гол, добре се бяхме затворили, но в един момент ни отбелязаха, ценна точка за нас, равенството е много ценно", заяви капитанът на българския шампион.

"Боли ме доста, дадохме каквото можеше, в групата има много силни два отбора, нашата цел е третото място, ако успеем да бъдем втори или Базел ще е голямо постижение за нас или тях", допълни той.

Дяков говори за пренастройката от Шампионската лига към вътрешния шампионат.  

"Наистина е трудно да се настроиш за първенството, ние сме изхабени физически и емоционално. Но ние трябва да бием и у нас, защото догодина искаме пак да играем тук. Този мач беше с голям залог, така че всичко си е струвало днес, нямаме контузени", сподели Дяков.