Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев беше доволен от показаното от отбора си в първия мач от груповата фаза на Шампионската лига с Базел. В Швейцария българският първенец завърши 1:1 с домакините, като допусна изравняване в последните минути на битката. Точно затова той съжалява, че разградчани не изковаха победата. 

"Аз искам да кажа първо, че не е измъкване на точка днес. Ние направихме перфектно второ полувреме, трябваше ни малко време вътре на терена футболистите да се настроят. И ние, и те имахме ситуации, но в 79-та минута едно нетолкова футболно положение влезе в нашата врата. Във футбола няма ли грешки, няма голове", сподели Дерменджиев и продължи с анализа. 

"Базел е един много добър отбор, добре е, че тук нашият отбор игра по този начин. Добра е точката, на мен ми се искаше да са три. Но това е футболът, ние сме доволни на тази точка. В другите мачове ще бъдат изненадани и другите отбори", добави треньорът на "орлите", след което разкри и защо отборът тръгна малко по-трудно в началото. 

"Трябва да съжаляваме за пропуснатите две точка, трябваше ни време да влезем в мача, през първата и през втората част играхме добре, ние сме отбор от средно европейско ниво, мачът с Базел го показа", заяви наставникът на Лудогорец.

"Израстването на отбора се видя, тези, които играха за първи път, малко прегоряха. Затова ни трябваше малко повече време да влезем в мача. Ние не ги ядосахме, просто имаше моменти, в които много ги надигравахме. Жалко, че не вкарахме още голове. Първи мач... Първият мач в Ливърпул го загубихме в продълженията преди две години, а тук реално си взехме точка", сподели още Дерменджиев и поздрави момчетата си за представянето им.

"Поведението на Лудогорец на терена беше едно много добро поведение, нямаше много грешки, използвахме момента да вкараме гол и го вкарахме. Разликата с двубоя в Чехия бяха големи, онова беше плейоф, психическото напрежение тогава беше по-голямо", допълни той.

"Натанаел има мускулна травма, Дяков също получи удар", заяви Дерменджиев по повод напусналите принудително Дяков и Натанаел.

"Поздравявам всички за характера и израставането. Знаете какъв е бюджетът и коефициентът на Базел. Футболисти, ръководство, собственици заслужават поздравления, защото виждате за колко кратко време какво ниво стигнахме", заяви треньорът и разкри, че въпркеи добрата игра, в тима не си поставят някакви нереални цели. 

"Ние много реално гледаме на нещата, много реално гледаме и след като влязохме в групите. Вървим стъпка по стъпка нагоре, зависи колко стъпки ще направим. Но запазваме възходящата линия. Ще започнат да ни взимат по-насериозно, но това няма никакво значение за нас. Вече съперниците ни трябва да се съобразяват с нас", завърши Дерменджиев.