Френският хегемон Пари Сен Жермен изпусна почти сигурна победа над Арсенал в групата на Лудогорец. Мачът на "Парк де Пренс" завърши наравно 1:1, но парижани могат да съжаляват много повече, защото изпуснаха изключително много положения, докато водеха в резултата. 

Единсон Кавани откри резултата след 42 секунди игра, но Алексис Санчес изравни в 79-та. Между тези два гола "артилеристите" нямаха точен удар към вратата, докато парижани се скъсаха да пропускат, включително и на празна врата. В крайна сметка мачът завърши наравно и двата отбора взеха по точка. 

Мачът започна по повече от перфектен начин за домакините, които поведоха само след 42 секунди игра. Тогава Серж Орие проби перфектно по десния фланг и сложи топката на главата на Единсон Кавани. Уругваецът насочи топката перфектно встрани от вратаря Давид Оспина и парижани поведоха набързо с 1:0. 

В тези минути гостите им от Лондон изглеждаха стреснати и не се чувстваха комфортно на "Парк де Пренс". Техните атаки не се получаваха, а в същото време позволяваха на съперника често да стига до вратата им. И в 10-та минута можеха да бъдат наказани за втори път. 

Тогава отново Серж Орие центрира перфектно и намери Адриен Рабио зад защитата. Той стреля силно, но в последния момент защитник на "топчиите" успя да изчисти и да предотврати опасността. В крайна сметка топката излезе в корнер, а не е ясно дали Давид Оспина щеше да може да се намеси подобаващо. 

Постепенно и английският тим навлезе в ритъм, но бързите атаки на Алексис Санчес и Алекс Окслейд-Чембърлейн не дадоха резултат. За домакините най-опасните положения идваха след пробивите на Серж Орие по десния фланг, както и от извеждащите подавания на Анхел ди Мария, но и те не можеха да преодолеят Оспина. 

Те можеха да убият интригата в 34-та минута, когато Кавани изпусна невероятен шанс. Тогава Ди Мария го изведе зад защитата, като му помогна и грешка в защитата на Арсенал. Уругваецът излъга и вратаря, остана на празна врата, но загуби равновесие и прати топката встрани от мрежата. 

В крайна сметка, почивката дойде при гол аванс на френския хегемон. След подновяването на играта битката беше изключително равностойна и положенията пред двамата вратари не бяха особено много. Това важеше в особена степен за нападателите на Арсенал, които дълго време така и не можеха да отправят точен удар към вратата на Алфонс Ареола. 

В средата на втората част дойдоха и поредните огромни пропуски пред вратата на лондончани. Първо в 67-та минута след двойно подаване Анхел ди Мария изведе Серж Орие сам срещу Оспина, но котдивоарският национал стреля ниско по земята и така стражът успя да отрази удара му. 

Две минути по-късно Кавани направи поредния си ужасяващ и непростим пропуск. Той отново беше изведен сам срещу Оспина, но изстрелът му беше слаб и право в тялото на колумбиеца, а после след рикошета в крака му топката излезе извън очертанията на терена. А ПСЖ продължи да мачка и след това. 

Поредният шанс се откри пред Анхел ди Мария в 72-та минута, когато и аржентинецът излезе сам срещу Оспина и стреля, но за пореден път колумбийският вратар беше на мястото си и отрази с една ръка хубавия удар. А до този момент англичаните така и нямаха точен изстрел в очертанията на вратата...

И за да накажат аристократичността на домакините при пропуските им сами срещу вратаря, "топчиите" изравниха с първия си точен удар към вратата. Това се случи в 78-та минута, когато първо Алекс Иуоби беше изпуснат в наказателното поле и стреля, но Алфонс Ареола изби. Топката обаче попадна на крака на Алексис Санчес и той с мощния си шут щеше да скъса мрежата за 1:1. 

Малко след това "артилеристите" изненадващо можеха да направят пълен обрат с втория си точен удар в мача. В 83-та минута Алексис Санчес изведе Алекс Иуоби сам срещу Ареола, но младокът стреля много слабо и стражът на френския шампион изби и предотврати гола. 

В последните минути остана време за драматични сцени и изгонване на двама играчи. Оливие Жиру получи директен червен картон, а Марко Верати от ПСЖ получи втори жълт, като италианецът няма да играе срещу Лудогорец на 28 септември на Националния стадион "Васил Левски". 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и двата тима се оттеглиха след последния съдийски сигнал при равенство. Така двата тима взеха по точка, колкото имат още разградчани и Базел след хикса помежду си в тази група.