Тази вечер три български клуба излизат в двубои от втория предварителен кръг на Лига Европа. Любопитното е, че и в трите срещи родните тимове са домакини.

На Националния стадион „Васил Левски“ в София, ЦСКА приема молдовския Зимбру Кишинев опит още на родна земя да предреши крайния изход на срещата. Старши треньорът на „червените“ Стойчо Младенов на практика ще използва почти изцяло нов състав, имайки се предвид множеството напуснали и пристигнали играчи. Наставникът на „червените“ обяви, че е наясно с титулярния си състав, но разкри единствено името на капитана си – Апостол Попов. В последния момент тежка контузия получи халфът Иван Маркович. Той също бе гласен за титуляр, но в крайна сметка ще отсъства трайно от терените, тъй като ще бъде подложен на операция.

В същото време старши треньорът на гостите от Зимбру Олег Кубарев сподели, че тимът му е дошъл в България, за да загуби с най-малкия резултат.

Сблъсъкът между ЦСКА и Зимбру започва в 20, 30 часа.

Петнадесет минути по-късно в Ловеч, Литекс домакинства на унгарския Дьошгьор. „Оранжевите“ на Краси Балъков стигнаха до втория кръг след успех над Верис с 3:0 в София и 0:0 като гост. Тимът на Гриша Ганчев нямаше възможност да приеме Верис на свой терен заради пороя, който се изля в Ловече и наводни клубния стадион.

Наставникът на ловчанлии Красимир Балъков обяви, че няма кадрови проблеми в състава си и ще разчита на най-доброто, с което разполага. Специалистът предупреди, че тимът на Дьошгьор притежава повече класа от първия съперник на тима в Лига Европа и отборът му трябва да подходи с нужното внимание. Балъков все пак подчерта, че единствената цел пред него и футболистите му е победата в днешния двубой.

Раздираният от финансови проблеми Ботев Пловдив посреща австрийския Санкт Пьолтен начело с новия си наставник Велислав Вуцов. Мачът е на стадион „Лазур“ в Бургас и е втори за „канарчететата“ в тазгодишното издание на Лига Европа. Началният час на срещата е 19,45. В първия кръг „жълто-черните“ нямаха проблеми срещу скромния тим на Либертас от Сан Марино, побеждавайки го и в двете среши.

И трите двубоя може да проследите пряко в сайта Gong.bg и ефира на Дарик радио.