Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров беше умерен в изказванията си след драматичната елиминация на Осиек във втория квалификационен кръг на Лига Европа. След 0:1 в Хърватия и 4:3 при дузпите опитният бранител призна, че тимът все още привиква към играта в система 3-5-2, която Люпко Петрович започна да налага след идването си като старши треньор.

„Ключът към победата? Психиката и характерът да издържим до края. Драмата беше голяма. Определено при дузпите винаги е психика и голяма концентрация при футболистите. Щом сме победили, значи сме били по-добри”, коментира 33-годишният Бодуров.

„Като цяло не изглеждахме много добре. Играем с нова схема, нормално е да има някакво объркване. После се справихме много по-добре. Вкараха ни хубав гол. Щом не сме отбелязали и ние, значи не сме се събудили. Радващото е, че с общи усилия, голямо себераздаване и много характер продължаваме напред.”

„Мисля, че не беше особено трудно да се браним. Играем в защита наситено, помагаме си един друг. Справихме сме. Знаехме, че тяхната нападателна мощ е силата на отбора. Явно сме били добре подготвени.”

„Системата 3-5-2 е нова за нас, не сме я тренирали. Нужно е известно време да работим, за да свикнем. Бързо привикваме към изискванията на треньора, но за да сме честни, трябва физически да наваксаме. Мисля, че феновете трябва да са доволни. Искахме да завършим в 90 минути, но така може би е по-сладко”, завърши Бодуров.

В следващия кръг от турнира ЦСКА се изправя срещу украинския Зоря Луганск.