„За съжаление при този първи резултат, който се е получил при домакинството на Калмар не можем да сме сигурни кой от двата отбора ще се класира. Към момента според мен шансовете са 50 на 50”, каза финансовият директор на Левски Константин Баждеков веднага след жребия за третия предварителен кръг на Лига Европа, който отреди за съперник победителя от шведския Калмар и молдовския Дачия, завършили 0:0 в първата среща.

„С представител на молдовския клуб Дачия не успяхме да се срещнем, представител на тяхната федерация ни остави координатите на клуба. С представител на Калмар се срещнахме със спортния директор, разменихме си първоначалните информации.”

„Ще изчакаме да видим какво ще се случи в реванша и с кой от двата съперника ще е първия ни мач като гости. Калмар нямат лиценз за своя стадион, така ще се играе в друг град”

„Не са близки разстоянията до Стокхолм. Ще видим, ако те са ни съперник, дали ще използваме Стокхолм за придвижване или друго по-близко летище.”

„Шведите играят с червено и бяло, така че няма да има съвпадение и ще можем да използваме титулярните си екипи. Ще изчакаме реванша и вече ще влизаме в контакти по-конкретно.”

„В разговора със спортния директор на Калмар, той е доста разколебан и каза, че не са могли да си използват шансовете като домакини и шансовете са 50 на 50. Ако те се класират, ще играем на изкуствен терен, заради специфичните климатични условия в Швеция”.

„За съжаление желаехме първият мач да е домакински, но така се падна жребият и ще се съобразяваме с него”, заяви финансовият шеф на Левски.