С повишено внимание ще следи действията на агитката на ЦСКА тази вечер на стадион „Инюню” главен комисар Антон Златанов.

Той дойде специално за мача от Лига Европа, поради достигнали до него информации, че е възможно по време на двубоя от „червената” клетка да бъдат издигнати плакати, които да засегнат турската публика на трибуните. Това би довело до някаква ответна реакция от страна на привържениците на Бешикташ след края на мача.

Заедно с комисар Златанов в Истанбул е и човек, който пряко отговаря за футболното хулиганство в България. Те двамата имат задачата в часовете до началото на срещата, да опитат да се срещнат и да убедят феновете да се въздържат от всякакви прояви – скандирания и издигане на транспаранти, които могат да доведат да негативна реакция у домакините.

Преди няколко години на баскетболен мач в зала „Универсиада” между мъжките тимове на ЦСКА и Фенербахче, бе изпълнена хореография от страна на „армейската” агитка, която накара да настръхнат няколкото хора от посолството на Турция в залата. Сега обаче ситуацията е коренно различна, тъй като феновете на ЦСКА ще бъдат малцинство на трибуните на „Инюню”.

Главен комисар Антон Златанов е получил на този етап уверения и от шефа на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов, че ще бъде направено всичко възможно да има толерантно отношения към противника по време на мача този вечер от 22.05 часа.