Етър обяви, че е готов да се яви на баража срещу Черноморец Поморие в Сливен на 8 юни, ако Спортист Своге реши да бойкотира мача и „виолетовите” получат покана от БФС.

Днес по-рано от ръководството на Спортист заявиха, че няма да се явят на баража за „А” група, ако той се състои в Сливен, както реши Спортно-техническата комисия. „Шоколадите” не знаели, че мачът е на 8 юни и за шест дни им се събирали три мача, освен това не ги устройвало дългото разстояние до Сливен. От Спортист поискаха от БФС да премести мача в Пловдив.

„Етър е готов да играе на бараж за елита, това беше наша цел от самото начало. Държа да отбележа, че ние си изиграхме коректно и феърплей последните два мача за разлика от други отбори и не участвахме в задкулисни игри. Изявлението на ръководството на Спортист е подигравка с БФС. Не футболната централа трябва да се съобразява с тях, а те с БФС. Потвърждавам, че Етър е готов да се яви на баража при отказ на Спортист”, заяви представителят на акционерите във великотърновския клуб Стефан Атанасов.