Старши треньорът на Славия Емил Велев заяви, че до този момент е доволен от подготовката на „белите”, които днес завършиха наравно 1:1 с Миньор Перник. Преди няколко дни пък Славия записа класическа победа с 3:0 над Чавдар Етрополе.

В същото време специалистът призна, че почти сигурно тимът ще бъде напуснат от вратаря Райс Мболи, който изкара проби в английския колос Манчестър Юнайтед.

„Ще гледаме записа и след това ще им казвам нещо на футболистите. Имаме още доста неща да доусъвършенстваме, но имаше и добри неща. Все пак в този етап на подготовката не искаме да търсим някакво максимално обиграване. Виждате, че 18-19 човека вземат участие в мачовете, сменяме и вратарите. Предполагам, че с течение на мачовете, групата която ще бъде за първия ни официален мач ще се стесни още повече. За момента съм доволен от подготовката”, коментира Велев.

„Предполагам, че със сигурност ще трябва да заменим вратаря. Мболи трябва да се върне другата седмица. Има доста оферти и мисля, че тази година няма да играе в Славия. За Стив Ренет също се говори. Той беше и на проби, но какво ще стане ще разберем малко по-късно в следващите дни”, каза още старши треньорът на „белите”.