Новото попълнение на Левски Симеон Славчев заяви, че за него е сбъдната мечта да облече "синята" фланелка и обеща да даде всичко от себе си за клуба по време на престоя си на "Герена". 

По време на официалната пресконференция по случай представянето му, българският национал разказа за причините, които са го довели в клуба, както и сподели впечатленията си за обстановката в Левски и цялостната ситуация в българския футбол. 

„Чувствам се развълнуван. Желанието ми беше да съм тук. От малък съм левскар и съм израснал в сектор „Б“, така че вълнението е голямо при мен. Левски не е крачка назад. Познавам треньора и хората от клуба, така че се намирам на точното място“, започна Славчев.

„Имах предложения от чужбина, но желанието ми беше да дойда в Левски. Направих равносметка и това е моето желание от дълги години. Това е сред мечтите ми, да играя на „Герена“.

„Обстоятелствата позволиха на този трансфер да се осъществи. Случи се, защото искам да облека синята фланелка и да усетя какво е да играя на „Герена“. Аз съм фен на клуба от малък. Личните ми цели отговарят и на реалността. Това, което мога да дам на отбора и клуба е много желание, много битка и един истински левскар на терена“.

„Срокът на договора ми е за 3 години. В началото на подготовка ще съм в добра кондиция и се надявам да навляза бързо във форма за втория полусезон“.

„В момента се работи професионално и се гради в Левски. Не е редно да се заявява какви са личните ми амбиции, но е очевидно, че се полага стабилна почва за бъдещи успехи. Гарантирам, че аз ще положа необходимата работа“.

„Когато напуснах България първенството беше на прилично ниво. Не искам да правя съпоставка с други първенства. Българското първенство не е лесно, това го доказват и чужденците, които не винаги постигат достатъчно успехи и имат трудности“, завърши новото попълнение на Левски.