Звездите на Лудогорец Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей са сред лидерите по различни офанзивни показатели в Лига на конференциите, отчита „Мач Телеграф“.

Полякът е на шесто място сред всички играчи по отправени удари към вратата на съперника със 17 шута, докато Текпетей е на 12-о място с 15. Пьотровски се вдига до пета позиция по точни удари благодарение на осемте си удара, а Бърнард е 17-и с 6.

Само трима играчи са реализирали повече голове от Пьотровски, който е на четвърта позиция сред реализаторите, въпреки че играе като халф. Попаденията на поляка са четири, а по пет имат Захави от Макаби ТА, Орбан от Гент и Нигрен от Нордселанд.

Крилото на Лудогорец Бърнард Текпетей е втори по асистеции с три броя. Пред него е единствено Фред от Фенербахче, който има четири.

startphoto.bg
92 снимки

Лудогорец е отборът, който е отправил най-много удари към вратата на съперника – 39. Толкова имат също така два отбора, които играха в една група – отстранилият Левски Айнтрахт Франкфурт и ПАОК. На пета позиция е тимът, реализирал най-много попадения в груповата фаза – Нордселанд. Датчаните са отправили 37 точни удара. Астана пък е на другия полюс, като отборът е уцелили само 10 пъти вратата и има едва четири попадения. Босненският Зрински е с 13 точни удара.

Лудогорец е на осма позиция сред всички 32 участници по изпълнени корнери – 37. И по този показател Айнтрахт е номер 1 с 45 ъглови удара, а ПАОК е втори с 41.

Играчите на Лудогорец са получили 21 жълти картона, което ги нарежда на втора позиция сред Чукарички с 23 жълти картона. 21 официални предупреждения имат и играчите на Лугано и Астана. С най-малко картони пък са Абърдийн и АЗ Алкмаар – по 6- Три отбора пък имат 3 червени картона в групите – Клаксвик, Чукарички и Бешикташ.

72 фалове са извършени срещу Лудогорец в груповата фаза. „Орлите“ са на 12-о място по този показател. Разградчани пък да извършили 68 нарушения, което ги нарежда на 16-а позиция. Играчите на Виктория Пилзен са номер 1 по този показател със 116.